"Derecelendirme kuruluşlarına reformlarla yanıt verelim"

"Derecelendirme kuruluşlarına reformlarla yanıt verelim"

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu:- "Mali disiplinin korunması, reformların hızlandırılması, üretim ve yatırımların ivme kazanması Moody's gibi derecelendirme kuruluşlarına da verilecek en güzel cevaptır. Derecelendirme kuruluşlarına reformlarla yanıt verelim"-

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, mali disiplinin korunması, reformların hızlandırılması, üretim ve yatırımların ivme kazanmasının, Moody's gibi derecelendirme kuruluşlarına verilecek en güzel cevap olduğunu ifade etti.

Konfederasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonunca geliştirilen "Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi"nin üçüncü toplantısı, Orta Karadeniz Sanayici ve İş Dernekleri Federasyonu (ORKASİFED) ile Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) ev sahipliğinde düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, kadınların iş hayatındaki varlığının, en önemli kalkınma göstergesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de erkeklerin iş gücüne katılımının yüzde 72, kadınların ise yüzde 32 seviyelerinde olduğunu bildiren Kadooğlu, "Kadın istihdamı ve girişimciliği oranları da ülkemize yakışmıyor. Bu durum ülkemizin kalkınmasının önündeki en önemli engellerden biridir. Gelişmiş bir ekonomi ve demokrasi, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Kadooğlu, kadınların iş gücüne katılımının, sürdürülebilir kalkınmanın da en önemli unsurlarından biri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Her alanda olduğu gibi, bu noktada da bir kültürel ve zihinsel değişimin başlaması gerek. Kadının olmadığı yerde üretim, bereket, hukuk, her şeyden önemlisi demokrasi olmaz. Kadının toplumsal statüsü ve iş dünyasına katılımı noktasında elbette birtakım olumlu gelişmeler yaşandı ancak bugünün dünyasında, ülkemizde kadınların toplumdaki yeri, sağlığı ve statüsünü belirleyen göstergeler, olması gereken seviyeye henüz ulaşamadı. Bir kız çocuğuna verilen eğitim, bir sonraki kuşakta ekonomik kalkınma ve demokratik gelişimde önemli bir sıçrama yaratmaktadır. Kadınların iş gücüne yüzde 3 katılımı, Türkiye'nin büyümesine artı 1 puan etki etmektedir. 'Kadın güçlenirse, toplum güçlenir' felsefesi ile kadın odaklı istihdamın benimsenmesi noktasında Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."


- "Moody's'e reformlarla yanıt verilmesi, ülke itibarını artırır"


Kadooğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not indirimi kararına reformlarla yanıt verilmesinin, ülke itibarını artıracağını ifade etti.

Toplumun ortak sağduyusuyla 15 Temmuz sürecinin bertaraf edildiğine dikkati çeken Kadooğlu, bu süreçte ekonomi yönetiminin başarılı kriz yönetiminin de ilk şokun atlatılmasını sağladığını kaydetti.

Kadooğlu, şimdi yapılması gerekenin, üretim ve yatırımın önünü açacak ekonomik ve yapısal reformları daha da hızlandırmak olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisi olağanüstü gelişmelerin yaşandığı böyle bir dönemde dirençli olduğunu göstermiştir. Mali disiplinin korunması, reformların hızlandırılması, üretim ve yatırımların ivme kazanması Moody's gibi derecelendirme kuruluşlarına da verilecek en güzel cevaptır. Derecelendirme kuruluşlarına reformlarla yanıt verelim. Demokrasiden yeni anayasaya, insan haklarından hukukun üstünlüğüne, ekonomi ve yapısal reformlardan AB sürecine kadar uzlaşma kültürüyle atılacak her adım, Türkiye'nin de itibarını artıracaktır." değerlendirmelerini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :