Derebucak'ta 4 eğitim kurumuna beyaz bayrak verildi

Derebucak'ta 4 eğitim kurumuna beyaz bayrak verildi

KONYA (AA) - Derebucak ilçesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan 4 eğitim kurumuna, bayrak ve sertifikaları düzenlenen törenle verildi.Derebucak Kaymakam Vekili...

KONYA (AA) - Derebucak ilçesinde, beyaz bayrak almaya hak kazanan 4 eğitim kurumuna, bayrak ve sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Derebucak Kaymakam Vekili Muzaffer Şahiner, törende yaptığı konuşmada, beyaz bayrak alan eğitim kurumlarını kutladığını belirtti.

Verilen beyaz bayrakla okullardaki kalitenin tescillendiğini dile getiren Şahiner, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için, 2006 yılından beri beyaz bayrak işbirliği protokolü bulunuyordu. Bu protokol, 2015 yılından itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konuldu. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ülke genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir. Bu kapsamda beyaz bayrak alan 4 okulumuzu tebrik ediyorum."

Konuşmanın ardından 4 kurum temsilcisine bayrak ve sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :