Derbi maçtan notlar

Derbi maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, Beşiktaş karşısında ideal kadrosunu sahaya sürdü

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de galibiyetin bitime 4 maç kala şampiyonluğu getirecek olan Beşiktaş derbisinde, sahaya ideal 11'ini sürdü.

Kart cezaları nedeniyle geçen hafta lig maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Emenike, Beşiktaş mücadelesinde takımdaki yerini aldı. 

Sakatlığı nedeniyle derbi öncesi haftanın önemli bölümünü tedavide ve takımdan ayrı çalışmayla geçiren Webo'nun yanı sıra, sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz kadroda bulunmadılar. İki futbolcunun yanı sıra, Serdar Kesimal ile yabancı kontenjanına takılan Holmen ve Cristian da kadroya giremeyen isimler oldu.  

 

- Kadlec derbide formayı kaptı

 

Fenerbahçe'de geçen haftanın başarılı ismi Kadlec, derbide teknik direktör Ersun Yanal'dan formayı kaptı.

Bekir İrtegün'ün kart cezası nedeniyle Kadıköy'deki Medical Park Antalyaspor maçında forma giyen, başarılı oyununa 2 gol sığdıran Çek futbolcu, Beşiktaş maçına da ilk 11'de başladı. 

Kadlec'in 11'e girmesinin ardından, Bekir derbide yedekler arasında kaldı. 

Sarı-lacivertlilerin yedekleri arasında Bekir'in yanı sıra, kaleci Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Salih Uçan yer aldı. 

 

- Futbolcular aralarında toplantı yaptı

 

Fenerbahçeli futbolcular, maç için hareket etmeden önce kamp yaptıkları otelde toplantı yaptı. 

Takım kaptan Emre Belözoğlu'nun bir konuşma yaptığı toplantıda futbolcuların, "Bu maçı başkanımız için kazanacağız" dedikleri ifade edildi.

Bu arada, maç kadrosunda bulunmayan oyuncular da takımlarının kamp yaptıkları otele gelerek arkadaşlarının yanlarında oldular. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç öncesinde yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, "Derbiler futbol bayramı olmalı. Maç, bizim iddiamızı ve Beşiktaş'ın iddiasını da ortaya koyarsak, ayrı bir keyif verecek. Futbolun kazanacağı güzel bir sonuç olacak. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemek için maça çıkacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hak ettiğimiz sezonu burada sonuçlandırmak istiyoruz. Umarım her şey bizim istediğimiz gibi olur" şeklinde ifadeler kullandı. 

Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk ise hafta başından bu yana çok sıkı hazırlandıklarını belirterek, "Çok iyi bir sezon geçirdik. Bu sezonki şampiyonluğun Fenerbahçe tarihinde çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu maçta da bir kat daha değerlendi. İnşallah burada şampiyonluğu kazanıp başkanımıza hediye ederiz" dedi.  

Kaynak:Haber Kaynağı