Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic:

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları derbi maçta önemli bir performans ortaya koyduklarını ve ciddi pozisyonlar bulduklarını söyledi. 

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakipleri karşısında kazanmak için her şeyi denediklerini belirterek, "Sadece ilk 15 dakikalık bölümden memnun değilim. Oyun alanının boyunu uzun tuttuk. 25. dakikadan sonra ilk yarı bitene kadar, ciddi baskı yaptık. Oyun üstünlüğünü ele geçirdik. Golü de bulduk. İkinci yarının hemen başında kırmızı kartla on kişi kaldık. 40 dakika on kişi kaldığımız anda, sadece savunma yapmakla kalmadık. Ciddi pozisyonlar da bulduk" diye konuştu. 

Mustafa Pektemek ve Uğur Boral'ı da oyuna aldığını hatırlatan Hırvat çalıştırıcı, "Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Oyuncularımın gösterdiği performansla gurur duyuyorum ama tamamından memnun değilim. Kazanabilecek pozisyonları bulduk ama on kişiyle bu şartlarda, lig liderine karşı ciddi performans ortaya koyduk. Kazanacak kadar fırsat yakaladık ama kazanamadık" ifadelerini kullandı.

 

- "Bugün gerçek anlamda bir derbi oynandı"

 

Slaven Bilic, iki takım arasında bugün gerçek anlamda bir derbi mücadelesinin yaşandığını dile getirdi.

Geçmiş haftalarda Rus gazetecilere verdiği röportajın Türkiye'deki yansımalarının farklı olduğundan şikayetçi olan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları kaydetti:

"Röportajın Türkiye'ye yansıması, Türkiye'de pek kaliteli ve yüksek seviyede futbol görmediğim ve mutsuz olduğum yönündeydi. Öncelikle bu yanlış. Röportajı yaptığımız zaman, Galatasaray-Fenerbahçe maçının oynandığı günlerdi. Bana derbiyle ilgili fikrimi sormuşlardı. Hayal kırıklığına uğradığımı söyledim. Derbilerde yüksek kalitede futbol bekleriz. Futbolun festivalidir. O beklentime karşılık bulamadığım için söylemiştim. Bugün gerçek anlamda derbi oynandı. Beklentilere karşılık verecek derbi oynandı. Fauller olur, kırmızı kartlar çıkabilir. Bugünkü maçı derbi yapan, iki takımın iyi oynamaya çalışması oldu. Büyük gayret gösterdiler. Oyunun temposunu yükseltmeye çalıştılar. Her iki ekibi tebrik ediyorum."

 

- "Büyük maç kazanma tecrübesine sahip oyuncumuz eksik"

 

Bilic, takımda büyük maç kazanma tecrübesine sahip oyuncunun eksikliğini yaşadıklarını ifade etti.

Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünde iki takım arasında ciddi farkın ortaya çıktığını kaydeden Hırvat teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe çok derli toplu bir takım. Bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Biz büyük maç oynama bakımından genç takımız. Tecrübe noksanlığı var. Maçtan önce oldukça gergindik. Zirve mücadelesi yapan üç takımı karşılaştırdığınızda tecrübe noktasında; Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış bazı oyuncuları var, Dünya Kupası'nda yarı final oynamış bazı oyuncuları var, ligde şampiyonluk yaşamış çok oyuncusu var. Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış Meireles var. Bruno Alves farklı liglerde şampiyonluk yaşamış bir oyuncu. Kuyt, Liverpool'da her şeyi kazanmış. Kalite olarak aynı durumdayız ama büyük maç kazanma konusunda eksiğiz."

Bu eksiklerini hemen değiştiremeyeceklerini aktaran Slaven Bilic, "Ciddi bir takımız. Planlarımız var. Bunlar olumlu faktörler ama rakibin yapmadığı bazı hataları, ne yazık ki yapıyoruz. Özellikle bireysel olarak. Bunun üzerinde ciddi şekilde çalışıyoruz. Oyuncularıma yakın olmak ve onları oyunda tutmak için yedek kulübesinde ekibimle sürekli aktif olmam ve onları motive etmem gerekiyor" diye konuştu.

 

- "İkinci bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, ligi ikinci sırada bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yaşanan sakatlıklara rağmen hiçbir bahanenin arkasına saklanmayacaklarını anlatan Slaven Bilic, "Beşiktaş'ın stadı yok. Büyük zorluklar yaşanıyor. Böyle bir bahaneyi kabul etmediğimi oyunculara söyledim" ifadesini kullandı.

Gelecek hafta Sivasspor ile yapacakları karşılaşmada eksiklerin dört oyuncuda kalmasını umduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları kaydetti:

"Bazı oyuncularımız geri dönecek. Holosko ve Ömer gibi... Geniş kadromuz olduğunu söyleyemem ama kullanacağımız bazı oyuncular, zor koşullarda iyi iş çıkardı. Soyunma odasında oyuncularıma, 'Oynayacağımız dört maç var. Lütfen ona göre yaşayın ve çalışın' dedim. Bunun için bana söz verdiler. Bugünkü gibi oynarsak, kazanmak için şansımız olacak. On kişiyle, ligi şampiyon olarak bitirmesi yüzde 99 olası olan ve güçlü bir ekibe karşı iyi performans ortaya koyduk. Bunu tekrarlarsak, her takımı yenebiliriz." 

 

- "Caner şapka çıkarılacak bir hareket yaptı"

 

Dany'nın sarı kart gördüğü pozisyonda hakemi eleştiren Bilic, Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta topu dışarı atan Caner Erkin'i de övdü.

Uzun zamandır futbolun içinde olduğuna dikkati çeken Slaven Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kibirle, tepeden bakan tavırla söylemek istemiyorum. Futbolla ilgili bütün kural bilmeme rağmen o kuralı ben de bilmiyorum. Oyuncuları eğitme konusunu saygıyla karşılarım ama hata olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçeli futbolcuların pozisyonda gösterdiği reaksiyon ve davranış biçimleri, konuşulmaya değer. Büyük jest yaptılar. Hakem oyunun akışına göre bazı şeyleri hissedebilmeli. Caner ilk maçta da centilmence davranmıştı. Büyük karakter ortaya koydu. Maç bittikten sonra, onların soyunma odasına gittim. Hem Caner'i hem takım arkadaşlarını tebrik ettim. Caner, şapka çıkarılacak, takdir edilecek bir hareket yaptı."

Öte yandan, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı ise maçtan sonra yaptığı açıklamada endirekt serbest vuruş pozisyonunda topu dışarı atan Caner Erkin, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ile sarı-lacivertli takımın kaptanı Volkan Demirel'e teşekkür etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı