Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat:"Gerçek bir derbi izledik. Çok fazla savaşçı ruhu olan bir maçtı"


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de 0-0 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinde, takımının çok iyi mücadele ettiğini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Advocaat, çok iyi bir takımla karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İki takım da iyi sonuç alabilmek için her şeyi verdi. Yukarıyla puan farkını kapatmak için kazanmak mecburiyetindeydik. Beşiktaş'ın ise böyle bir zorunluluğu yoktu. Galibiyet mecburiyetinden dolayı çok fazla enerji sarf ettik. Gerçek bir derbi izledik. Çok fazla savaşçı ruhu olan bir maçtı. Oyuncularımın mücadelesinden memnunum. Takımım gerçekten çok çalıştı. Beşiktaş gibi bir takıma karşı fazla pozisyon bulamazsınız. Bulduğumuz pozisyonlarda şansımız yoktu."

Beşiktaş için beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu dile getiren Advocaat, "Rakibe önde baskı yaptık ve ilk bölgeden çıkarmadık onları. Korktuklarını düşünüyorum bu anlamda. Beraberlik onlar için iyi sonuç olacaktı. Bizim oyunumuzu onlarınkine göre daha enerji istiyordu. Bunu Beşiktaş'a saygı duyarak söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'le ilgili yorum yapmak istemediğini vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Hakemi konuşmanın çok bir anlamı yok. Herkes hakemle ilgili bir şey dememi istiyor. Gazetecilerin fikrini söylemesi daha doğru. Sizler de hakemi gördünüz." değerlendirmesinde bulundu.


- Lens ve Emenike yorumu


Advocaat, oyuna sonradan giren Jeremain Lens ve Emmanuel Emenike'yle ilgili gelen sorular üzerine şunları kaydetti:

"Lens'le maçtan önce konuştuk. Lens 3,5 hafta önce bir sakatlık yaşadı ve bugün ilk 11'de oynasaydı, bu onun için ağır bir durum olurdu. Aslında onu kadroya bile almayacaktım ama dünkü görüşmemizde 15-20 dakika oynayabileceğini hissetti. Böylece kadroya aldık. Emenike ise Zorya maçında oyuna girdi ve onu göremedim. Belki onun aklında başka şeyler vardı. Hafta sonu da burada değildi ve bu yüzden kullanmadık. Oynamak isteyen oyuncularımızı kullandık."

İlk 3 haftadaki puan kayıplarını hala telafi etmeye çalıştıklarını anlatan Advocaat, "Şu anda puan farkını Beşiktaş'la 4'e kadar indirdik. Bu şekilde devam etmeliyiz. Kimlerin Fenerbahçe için oynamak istediğini de görebiliyorum artık. Bu şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Sonunda kimin lider olacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.

Advocaat, "UEFA Avrupa Ligi mi yoksa Süper Lig mi sizin için daha önemli?" sorusuna ise "İkisi de bizim için önemli." cevabını vererek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :