Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından

- Fenerbahçeli futbolcu Lens:- "Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum"- Beşiktaşlı oyuncu Cenk:- "Üç puan için gelmiştik ama istediğimiz pozisyonlara giremedik"


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçeli futbolcu Jeremain Lens, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldıklarını ancak sergiledikleri futbolla galibiyeti hak eden taraf olduklarını söyledi.

Müsabakanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Lens, "Daha iyi bir sonuç alabilirdik. Pozisyonlar bulduk ama gole çeviremedik. İyi bir sonuç almak için savaştık. Bugün şanslı günümüzde değildik. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

Sakatlığının ardından derbi maçta yeniden sahalara dönen ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Hollandalı futbolcu, "İlk 11'de olmam mümkün değildi ve bu nedenle kulübedeydim. Maçtan önce 15 dakika oynayabileceğimi düşünüyorduk. Maalesef bugün bundan daha fazlasını yapamazdım. Takımla antrenmanlara devam edeceğim ve umarım UEFA Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord maçında sahada olacağım." diye konuştu.

Sarı-lacivretli oyuncu Hasan Ali Kaldırım da derbi maçı kazanamadıkları için üzgün olduklarını aktararak, "Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Doksan dakika boyunca neredeyse tek kale oynadık. Kalecimiz yere yattıysa söyleyin. Pozisyonlarımız vardı. Hakemin de kritik anlarda çaldığı düdükler oldu. Martin Skrtel'in iyi bir pozisyonu vardı. O golü atsa bugün kesinlikle kazanırdık. Taraftarımızın buradan mutlu ayrılmalarını isterdik ama olmadı." ifadelerini kullandı.


- Cenk: "İstediğimiz pozisyonlara giremedik"


Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, Fenerbahçe derbisinin kolay olmayacağını bildiklerini vurgulayarak, "Bu maçta çok koşup, savaşacağımızı biliyorduk. Üç puan için geldik ancak istediğimiz pozisyonlara giremedik." şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, maç boyunca oyun disiplininden kopmadıklarını vurgulayarak, "Belki en iyi oynadığımız maç değildi ama inanılmaz bir disiplinle sahada yer aldık. Çok pozisyon vermeden maçı bitirdik. Üç puan kazanmak istiyorduk ama yenemezsen yenilmeyeceksin denir. Bir puan için takım arkadaşlarımı kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e konuk olacakları maçın önemine de dikkati çeken Cenk, "Bizim için tarihi bir fırsat. Aklımızda bugüne kadar derbi vardı. Şimdi bu maç bitti. İyi hazırlanıp, kendimize geleceğiz. İnşallah Dinamo Kiev maçından galibiyetle dönüp, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmek istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, Beşiktaşlı futbolcu Adriano Correia ise derbi maçla ilgili olarak, "Oyun içinde disiplinliydik ama orta sahada ve hücumda etkili olamadık. Buraya 3 puan için geldik ancak bunu başaramadığımız için üzgünüz." şeklinde görüş belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :