Derbent'te yağmur duası

Derbent'te yağmur duası

Derbent ilçesinde, üreticiler hem yağmur için ellerini semaya kaldırdı hem de Mısır'daki idam kararının kaldırılması için de dualar etti.Derbent'te, İlçe Kaymakamlığı,...

Derbent ilçesinde, üreticiler hem yağmur için ellerini semaya kaldırdı hem de Mısır'daki idam kararının kaldırılması için de dualar etti.

Derbent'te, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Derbent Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonu ile yağmur duası yapıldı. Merkez Camisi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında önce mevlüt programı gerçekleştirildi ardından kılınan öğlen namazını müteakip şehir meydanında toplanan çiftçiler yağmur dilemek için ellerini semaya kaldırdı.

Yağmur duasına Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AK Parti İçe Başkanı Hamdi Kuyubaşı, daire amirleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Yağmur duası esnasında Mısır'da hakkında idam kararı verilen 528 Müslüman için de dua edildi.

Yağmur duasına ilçede yaşayan kadınlar da ayrı saflarda katıldı. Duaların ardından katılımcılara kavurma, pilav, helva ve limonatadan oluşan yemek ikramı yapıldı.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nın kutlandığı böyle bir günde bölgede yaşayan üreticilerin ellerini semaya açıp yağmur ve bereket için biraraya geldiğini belirtti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Derbent ilçesinde de çok büyük bir kuraklık sıkıntısı yaşandığını ifade eden Acar, "Göletlerimizdeki doluluk oranı yüzde 25 seviyelerine indi. İnşallah bu yağmur duası vesilesiyle Rabbim dualarımızı kabul eder ve beklediğimiz yağışlar düşer. Yağmur duasının yanında ayrıca Mısır'daki 528 Müslüman kardeşimize yapılan zulmü de dualarla protesto ettik. Onları da dualarımız içerisine aldık. İnşallah Rabbim bu idamların durdurulmasını sağlar. Durmazsa da zalimlerin hak ettiği dersi almasını diliyoruz"dedi.

Yağmur duasının ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı