Derbent'te diş taraması

Derbent'te diş taraması

Derbent Eğitim ve Kalkınma Derneği (DERKAD) Derbent ve mahallelerinde ilk orta ve lise düzeyinde 650 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması yaptı

Derbent Eğitim ve Kalkınma Derneği (DERKAD), Derbent Kaymakamlığı, Derbent Belediyesi ve Konya Diş Hekimleri Odası Başkanlığı, “18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Etkinlikleri" çerçevesinde  Derbent İlçe merkezi ve mahallerinde, okullarda ağız ve diş taraması yaptılar.  Diş Hekimleri Gürbüz Eldeniz, Mete Algen, Necdet Güz, Muzaffer Altıntaş'ın yürüttüğü taramada yaklaşık 650 öğrenciye ağız içi muayeneleri ile diş fırçalama ve ağız-diş sağlığı konularında bilgi verildi. Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Necdet Güz, Derbent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yaldız, DERKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Acar, Mustafa Derbentli, Mustafa Demirel'inde hazır bulunduğu tarama programındada DERKAD Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin Eşgin bir konuşma yaptı.

Hüseyin Eşgin, "DERKAD siz kıymetli öğrencilerimize katkı yapmak amacıyla bir faaliyet planlamıştır. Bugün burada sağlık yönünden çok önemli olan ağız ve diş sağlığı ile ilgili faaliyet yapıyoruz. DERKAD olarak sık sık etkinlik yapma düşüncemiz bulunmaktadır. Bu vesile ile katkı yapan sayın Derbent Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, oda başkanlığına, diş hekimlerimize, diğer tüm emeği geçenlere teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi. Derbent Kaymakamı Arif Oltulu da program da yapmış olduğu konuşmada, Derbent için böyle bir faaliyetin çok önemli olduğunu belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Necdet Güz ise ağız ve diş sağlığı haftası etkinlikleri çerçevesinde böyle farklı bir projenin uygulanmasından büyük keyif aldıklarını belirtti.

 2009 yılında kurulan DERKAD'ın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, daha yoğun bir şekilde eğitim ve kalkınma hizmetlerine devam edeceği belirtildi. iha