Derbentliler Derplat’ta buluşuyor

Derbentliler Derplat’ta buluşuyor

Kasım ayında Derbentliler tarafından faaliyete geçen Derplat Demlik’te Konya’daki Derbentliler ve çevre köylüleri burada yapılan etkinliklerle buluşuyorlar

Konya’nın son yıllarda artan nüfusu sonucunda Konya’da yaşayan çevre ilçe ve köylüleri hemşerilerini bulmak için birlik kurmaya devam ediyorlar.

 

derbentiler-(21).jpg

Son olarak Derbentliler, platform oluşturarak Konya’da yaşayan Derbentlileri bir araya getiriyor. 2017 yılında Fatih Suludere, Mustafa Şarlak ve Veli Başar arkadaşları ile birlikte sosyal medyada ‘Derbent merkez ve Köyleri Tanışma ve Dayanışma Platformu” oluşturdular. Sosyal medyada oluşturulan platforma Derbentliler tarafından yoğun ilgi duyuldu.

derbentiler-(3).jpg

Kısa sürede 10 bin üyeyi geçen platforma yurt dışından birçok Derbentli hemşeriyle tanışmak için üye oldu. Platform üyeleri tarafından yapılan isteklerde Konya’da Derbentlilerin buluşması için Derplat Demlik adında bir işletme açıldı. Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi üzerinde Kasım ayında açılan Derplat Demlik’te Konya’daki Derbentliler ve çevre köylüler burada buluşarak belirli günlerde etkinlik yapıyorlar.

derbentiler-(8).jpg

“BURADA MÜHABBET VAR BİRLİK VAR”

Sosyal medyada kurularak 10 bin üyeyi geçen Derbent merkez ve köyleri tanışma ve dayanışma platformu, üyelerinin istekleri doğrultusunda buluşma yeri oluşturulan Derplat Demlik kafede buluşurak etkinlikler düzenliyorlar. Platform kurucularından ve Derplat Demlik kafe işletme sorumlularından Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Şarlak, Derplat’ın kuruluşunu anlattı. Derplat’ın ilk olarak 2017 yılında sosyal medyada kurulduğunu söyleyen Şarlak, “Yaklaşık 10 bine yakın üyemiz bulunuyor.

derbentiler-(12).jpgDünyanın her yerinden üyelerimiz bulunuyor. Bu üyelerimizin hepsi Derbentli ve derbent ile bağlantısı olan üyelerimiz. Buradaki amacımız, insanların sohbet ve muhabbet etmesidir. Birbirini hiç görmeyen uzaktan akrabalar burada buluşuyorlar. Bunun yanında asker arkadaşları, okul arkadaşları burada buluşuyorlar. Burası daha çok sosyal ve kültürel ağırlıklıdır. Burada kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Normal dernek faaliyetlerinin dışında bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

derbentiler-(15).jpg

Derplat kurucularından Fatih Suludere ise şunları söyledi, “Derplant olarak, burası 2017 yılında sosyal medyada kuruldu. Burada bütünleşmek birlik beraberliği artırmak için geçtiğimiz yıl Kasım ayında buranın açılışını yaptık. Buranın açılışından sonra herkes burada buluşmaya özen gösteriyor. Burada sadece derbentliler değil diğer yerlerden de insanlar buluşma etkinlikleri düzenliyor.

derbentiler-(4).jpg

Son zamanlarda her cumartesi çorba ikramında bulunarak yeni bir etkinlik yapmaya başladık. Bunların yanında burada çay, tost, salep, ve Konyaspor maçları ücretsiz izleyebiliyor. Derplant’ta oyun yok burada sadece sohbet ve birlik beraberlik var” Ayşe Avcı-Memleket

derbentiler-(26).jpg