Derbent'in bakanlıktan destek talebi

Derbent'in bakanlıktan destek talebi

Konya’nın Derbent ilçesinin yeniden imarı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek talebinde bulunuldu. İlçe merkezine gelen bakanlık yetkilileri ise talep çerçevesinde yöredeki yapılaşma durumunu inceledi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Konya’ya bir süre önce ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ilçe merkezinin mevcut imar durumunu arz ederek, bölgenin afet bölgesi olmasından dolayı yeni imar çalışmaları kapsamında bakanlıktan 800 bin liralık yardım ve destek talebinde bulunduklarını söyledi. Derbent Belediyesi bütçesinin imar için harcamalara yeterli olmadığını dile getirdikten sonra Bakan Güllüce’nin bu durumun pratiğe dökülmesi için gerekli talimatları verdiğini vurgulayan Acar, “Bu kapsamda ilçemize gelen yetkili arkadaşlar bu vesileyle kent merkezimizde inceleme yaptı. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkür ediyorum, biz bakanlığımızdan bu imar çalışmaları için 800 bin liralık bir cüzi rakam talep ettik. Bu konuda gerekli desteğin çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Derbent’in yakın gelecekte çok daha düzenli ve güzel bir yerleşim olabilmesi için imar planı hazırladıklarını dile getiren Acar, özellikle tarım alanlarında yerleşime bir son verip, yamaçlarda ve dağlarda yeni yerleşim merkezini oluşturacaklarını söyledi. Tarım alanlarında hedeflerinin organik tarım yapılması olduğunu belirten Acar, “Yeni imar planı kapsamında Derbent’in 40-50 yıl sonrasını planlamış olacağız. Gelecekte buranın turizm merkezi olacağını da planlayarak ona göre hazırlıklarımızı şimdiden yapıyoruz. Şu anda ilçemiz merkezinde adeta kirpi gibi iç içe girmiş bir Derbent var. Bu haliyle Derbent’e yapacağımız çok fazla bir şey kalmıyor. Yani küçük bir çocuk parkı yapacak yer dahi bulamıyoruz. Derbent merkezimiz zaman içerisinde bu çalışmaların da tamamlanmasıyla inşallah daha nostaljik, daha klasik yer haline gelecek. Biz çarşı merkezinde de ayrıca bedesten içerisinde olduğu gibi Selçuklu tarzı kaplamayla ve zeminde güzel bir çalışmayla Avrupai tarzda bir meydan düzenlemesi ve sağlıklaştırması yapıyoruz. İnşallah bir iki yıl içerisinde o düzenleme de tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.