Derbent İHO’da TÜBİTAK Fuarı açıldı

Derbent İHO’da TÜBİTAK Fuarı açıldı

Derbent İmam Hatip Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Derbent İmam Hatip Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Derbent Kaymakamı Yakup Papaker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yaldız ile TÜBİTAK temsilcilerinin katılımıyla ziyarete açılan fuarda Derbent İHO öğrencileri hazırladıkları 23 projeyi sergiledi. Öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği fuarı ilgi gördü.

derbent’te-iho’da-tubitak--(1).jpeg

Öğrencilerin temel bilim alanlarında teşvik edilmesi, gelişimlerine katkı sağlanması maksadıyla Danışman Öğretmen nezaretinde sürdürülen çalışmalarla hazırlanan projeler beğeniyle karşılandı. Fuarda projeler hakkında tek tek bilgi alan ve çalışmaları nedeniyle öğrencileri tebrik eden Derbent Kaymakamı Papaker, “Türkiye son yıllarda teknoloji alanında büyük ve önemli hamleler yaptı. TÜBİTAK’tan sağlanan desteklerle de okullarda güzel çalışmalara imza atılıyor. Türkiye’yi önümüzdeki yüz yıla hazırlayacak olan nesillerin yetişmesinde bu tür organizasyonların son derece önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Okul Müdürü Huzeyfe Bulduk öğrencilerin çalışmalar neticesinde 23 proje hazırladığını belirterek, "Proje çalışmalarında, çocuklarımızın bilimsel çalışmalara ve teorik faaliyetlere ilgisi ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

derbent’te-iho’da-tubitak--(3).jpeg

derbent’te-iho’da-tubitak--(4).jpeg

derbent’te-iho’da-tubitak--(7).jpeg

Etiketler :