Derbent Belediye Başkanı Acar, 15 yılı değerlendirdi

Derbent Belediye Başkanı Acar, 15 yılı değerlendirdi

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, görev yaptığı 15 yılın değerlendirmesini yapmak için basın mensupları ile bir araya geldi.

Derbent’i geliştirmek ve ilçeye değer katmak için 15 yılda ekip gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Hamdi Acar, son dönemde ilçeye toplamda 101 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.

 

Derbent’te 3 dönemdir Belediye Başkanı olarak kendisini ilçenin gelişmesine adayan Hamdi Acar, görev yaptığı 15 yıl boyunca ilçeye yapılan yatırım ve hizmetleri anlatmak için basın mensupları ile buluştu. Dar-ı Lezzet Restoran’da düzenlenen basın toplantısına çok sayıda gazeteci katıldı. 2004 yılından bugüne kadar ilçenin gelişmesi ve vatandaşların hizmet alabilmesi için çalıştıklarını dile getiren Acar,  ilçeye son dönemde 101 milyon liralık yatırımın kazandırıldığını ifade etti. Her dönem vatandaşın desteğinin arttığını belirten Derbent Belediye Başkanı Acar, “  Bizden önce  74 yıl belediye olan Derbent’e bizim görev yaptığımız sürede 74 yılda yapılan hizmetin 10 katı yatırım kazandırdık. Bu yatırımların yüzde 95’lik bölümü Derbent’in öz bütçesinden değil dış kaynaklardan sağlandı. Kendi yağında kavrulmakta zorlanan, personeline maaşını ödeyemeyen bir belediyeyi devraldık. Çok şükür şu anda kasasında para olan bir belediye haline dönüştürdük. Bu hizmetleri yaparken halkın desteğini de ikiye katladık. 2004 yılında yüzde 34 olan destek, son seçimlerde yüzde 66.8’e kadar yükseldi. Derbent tarihinde de ilk kez 3 defa belediye başkanlığı yaptığım için de hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başkan Hamdi Acar, son 15 yılda yapılan yatırımları tek tek anlattı. İşte Derbent’e kazandırılan o yatırımlar…

derbent-belediye-baskani-acar,--(1).jpg

ALADAĞ KAYAK MERKEZİ

2 bin 400 rakımlı Aladağ’a yapılması planlanan Kayak Merkezi projesi Konya gündemine ilk olarak 2011 yılında girdi. Kış sporlarının yapılabileceği merkez için yıllarca süren çalışmalar meyvelerini verdi ve proje Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırım programına alındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla kültür ve turizm bölgesi ilan edilen Aladağ’da artık tesisler için gün sayılıyor. Etap etap hayata geçirilecek tesisler ile Aladağ Kayak Merkezi on binlerce kişiyi aynı anda ağırlayabilecek. Proje ile birlikte kış sporları merkezi haline gelecek Derbent Aladağ’da sadece kayak yapılmayacak. Yılın 365 günü farklı doğa sporlarına da ev sahipliği yapacak…Türkiye’nin ilk 5 kayak merkezinden biri olacak Aladağ ile birlikte turizm şehri olan Konya’nın turizm çeşitliliği de artacak. Kar yapısı, kar miktarı, eğimi ve doğal güzelliği ile Konya’nın hatta Türkiye’nin incisi haline gelecek Aladağ, Derbent’e çağ atlatacak… Kış mevsiminde vatandaşların akınına uğrayan Aladağ’a konaklama ve çeşitli ihtiyaçların karşılanması için prefabrik bir bina yapıldı. Aynı zamanda ulaşımın sağlanması için yollar asfalttandı.

derbent-belediye-baskani-acar,--(2).jpg

DERBENT İLÇE MEYDANI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Her şehrin olmazsa olmazı olan meydanlar bulunduğu yerin kalbi konumundadır. Yapılan düzenlemelerin ardından modern bir görünüme kavuşan Derbent İlçe Meydanı da ilçede yapılan tüm organizasyonlara kucak açıyor.

Meydan, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin ardından “15 Temmuz Milli İrade Meydanı” adını aldı. Meydana çeşitli programların düzenlenmesi için bir de amfi tiyatro yapıldı. Amfi tiyatroda konserlerin yanı sıra, tarihi ve kültürel etkinlikler de yapılmaya başlandı. İlçe meydanına Selçuklu mimarisine uygun olarak küp taşlar döşendi. Aynı zamanda cadde ve sokakların aydınlatılması için projeler geliştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda yer alan tarihi cami, tadilat ve restorasyon çalışmalarıyla daha güzel bir görünüme kavuştu. Aynı zamanda ilçe merkezinde yer alan resmi ve özel binalar da Selçuklu mimarisine göre uygun olarak yenilendi. Bu dönüşüm için 5 milyon lira harcandı.

BELEDİYE HİZMET BİNASI - İŞ VE KÜLTÜR MERKEZİ

Derbent Belediyesi olarak göreve geldiğimiz tarihten itibaren vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilme adına hizmet binamızı yeniledik. Derbent’e yakışır bir bina kazandırdık. Aynı zamanda çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabilmesi için ilçemize Kültür Merkezi kazandırdık. Belediye binasının zemin katını ise Derbent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla iş merkezlerine ayırdık. İş merkezleri, hem Derbentli vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Hem de büyük oranda gelir elde ediliyor. Bu yatırımı 2 milyon liraya mal ettik.

derbent-belediye-baskani-acar,--(4).jpg

ENTEGRE HASTANE BİNASI

Derbentli vatandaşlarımızın sağlığını düşünerek ilçemize 24 saat hizmet veren yeni bir sağlık merkezi kazandırdık. Belediye öncülüğünde başlatılan projeye hayırseverlerimiz de destek verdi. Belediyemiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle ilçemiz yeni bir sağlık binasına kavuştu. Şimdi o sağlık merkezinde günde onlarca vatandaşımız şifa buluyor…

KAPALI PAZAR ALANI

Yıllarca ilçe meydanına kurulan pazar alanı talebi karşılamamaya başlayınca Başkan Hamdi Acar, burada düğmeye bastı. Vatandaşların alışverişlerini daha rahat yapabilmeleri için Karatay Belediyesi ile ortak proje geliştirildi. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Pazar alanının 2 bin metrekaresine kapalı pazar yeri kazandırıldı. Pazar yeri aynı zamanda otopark, çeşitli etkinlikler ve sosyal faaliyetler için de kullanılabiliyor. Bu hizmetin maliyeti 1 milyon 500 bin…

DERBENT’E PRESTİJ CADDELER

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya’nın ilçelerine prestij caddeler kazandıran Büyükşehir Belediyesi Derbent’e de iki cadde yaptı. Başkan Hamdi Acar’ın girişimiyle Konya yolu ve Kavaklı yolu caddelerinde prestij cadde düzenlemeleri tamamlandı. Ayrıca; ilçe merkezinin daha güzel bir görünüme kavuşması için prestij yollar ve andezit kaldırımlar yenilendi. Nüfusuna oranla dağınık ve çok fazla yol ağına sahip olan ilçemizin bütün yolları kumlanarak sıkıştırıldı, çamurlu yollar tarihe karıştı. İlçemize yapılan bu çalışmalar 7 milyon liraya mal oldu.

PARKE TAŞI VE BORDÜR ÇALIŞMALARI

İlçe genelindeki cadde ve sokaklarda parke taşlarının yenilenmesi gerçekleştirildi. Parke taşı olmayan birçok cadde ve sokak parke taşıyla tanıştı. Cadde ve sokaklarımızın daha güzel görünmesi için 5 milyon lira harcandı.

DERBENT ŞEHİTLİĞİ

Vatan savunması yaparken şehit düşen güvenlik güçlerimiz için de ilçeye şehitlik anıtı yapıldı. Derbent nüfusuna kayıtlı olup Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve İç güvenliği koruma kapsamında hayatını kaybeden şehitlerimizin isimleri burada yaşatılmaya başlandı.

TOKİ KONUTLARI

Toplu Konut İdaresi ile yapılan görüşmeler neticesinde Derbent’e 47 konut kazandırıldı. Arsası Derbent Belediyesi tarafından tahsis edilen ve TOKİ tarafından inşa edilen daireler tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura sonrasında ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlarımıza kira öder gibi ev sahibi olma hakkı tanındı. Proje yaklaşık 7 milyon TL’ye maal oldu.

EĞİTİM - ÖĞRETİM PROJELERİ

Yaklaşık 25 yıl önce külliye olarak yapılan ve bir süre kullanılan ancak aradan geçen zamanda kaderine terk edilen bina için 3 kez ihaleye çıkıldı. İkmal inşaatı tamamlandıktan sonra bahçe ve çevre düzenlemesiyle eğitim öğretime uygun bir imam hatip ortaokuluna haline dönüştürüldü. Ayrıca gençlerin spor yapabilmeleri adına okul bahçesine spor kompleksi kazandırıldı. Eğitim öğretime verilen önemin ortaya konduğu proje, 3 milyon liraya mal edildi.

Ayrıca merkez ve merkezin dışındaki mahallelerde yer alan okullarımızın da yeni ve modern bir görünüme kavuşması sağlandı. Birçok mahallede yer alan okullarımıza halı saha yapıldı.

GÖLET SAYISI 10’A ÇIKIYOR

Derbent’te boşa akan sular derivasyon sayesinde tarım alanında faaliyet gösteren arazilere aktarılıyor. Doğaya bağlı tarım yapılan ilçede sulanabilir arazi miktarının arttırılması için Devlet Su İşleriyle sürekli koordineli bir halde görüşmeler gerçekleştirildi. Bu noktada ilçede daha önce 4 olan gölet sayısı, Başkan Hamdi Acar'ın girişimleri sonucunda 10'a çıkarılacak... Aladağ’da eriyen ve Su deresi mevkiinde bulunan boşa akan sular, Dere Ağzı Göleti’ne taşınmaya başlandı. İlçe halkının 40 yıllık hayali de böylece gerçek oldu. Ayrıca kapalı kanal ve damlama sulama projeleri de hayata geçirildi. Böylece ilçede organik tarımın da önü açılmış oldu. Bu yatırım 20 milyon liraya mal oldu.

TAŞKIN KORUMA KANALLARI

Devlet Su İşleri Konya 4. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilçe merkezindeki taşkın koruma kanalları yenilendi. İlçede aşırı yağışlarda oluşabilecek taşkınların önüne geçilmesi için düzenlenen kanalların maliyeti 5 milyon TL…

ATIK SU ARITMA TESİSİ VE HİZMET BİNASI

KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle Derbent atıksu arıtma tesisine kavuştu.. Tesiste atıksular çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılıyor ve arıtılmış atıksular sulama amaçlı kullanılıyor. İleri biyolojik arıtım yapan tesis, 3 buçuk milyon liraya maal oldu…

İÇME SUYU, SONDAJ, KUYU AÇIMI VE KANALİZASYON YATIRIMLARI

Sağlıklı, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmeti için altyapı konusunda önemli adımlar atıldı. Kötü koku, kötü görüntü ve insan sağlığına zarar veren pis sular yerleşim yerlerinden uzaklaştırılarak bertaraf edildi. İlçemizin kanalizasyon şebekesi yenilendi. Ayrıca merkez ve sanayi bölgesinde 100 litreye varan kapasitede içme suyu sondajları kuruldu. Bu yatırım, 9 milyon liraya mal oldu.

DERBENT SANAYİ SİTESİ

Dağınık bir şekilde bulunan sanayi esnafını bir arada toplamak ve tehlike arz eden yapıları yıkmak amacıyla proje hazırlandı. 14 adet ve 975 metrekareden oluşan sanayi sitesi hızla tamamlanarak hizmete girdi. Derbent sanayi sitesi ve çevre düzenlemesine 2 milyon lira harcandı.

BELEDİYE KAPALI GARAJI

Derbent Belediyesi araçları için kapalı garaj yapıldı. 300 bin TL harcanarak yapılan garaja belediyeye ait araçlar bırakılıyor. Böylece belediyemizce vatandaşımızın hizmeti için kullanılan araçlar da korunmuş oluyor.

ARAÇ FİLOSU YENİLENDİ

İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi hizmet verebilmek için belediye envanterine kayıtlı eski ve kullanım süresi dolmuş araçların yerini son 10 yılda yeni araçlar aldı. Yaklaşık 6 milyon liraya mal edilen 29 araç temin edildi. Özellikle kış mevsiminin zorlu şartlar altında geçtiği ilçede kar açma faaliyetlerinin yapılması ve vatandaşlarının ulaşımlarını kolayca sağlaması için gerekli olan araçlara önem verildi. Yeni iş makineleri ve toplu ulaşım araçları belediyemiz envanterine eklendi.

DERBENT MEZBAHANESİ VE HAYVAN PAZARI

Mezbaha olarak kullanılan alanda mobil kurban kesim ünitesi kuruldu. Yapılan tesisle Kurban Bayramı’nda gelişi güzel Kurban kesiminin önüne geçildi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri artık bu tesiste gerçekleştiriliyor.

SPOR YATIRIMLARI

Göreve geldiği günden itibaren gençlere özel önem veren Başkan Hamdi Acar, onların hiçbir isteğini yanıtsız bırakmadı. Derbent ilçe merkezine yapılan olimpik ölçülerdeki spor kompleksi doğayla iç içe… Profesyonel müsabakalarında oynanabildiği saha ve tesisler, 1,5 milyon TL’ye maal oldu. Saha için yapılan istinat duvarı içinse Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon TL harcandı. Ayrıca 2 mahalleye de sentetik çim saha kazandırıldı. Yapılan halı sahalar ışıklandırıldı ve gençlerin akşam saatlerinde de hizmetine sunuldu.

ANA YOLLAR

İlçemizi Konya’ya bağlayan Başarakavak yolu, Karayolları ulaşım ağına dâhil edildi. 9 kilometrelik genişletme çalışmaları ve asfaltlama çalışmaları da sonuçlandırıldı. Bu yatırım için 19 milyon lira harcandı.

MAHALLE KONAKLARI

Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Çiftliközü ve Mülayim mahallelerine 500 bin lira harcanarak iki mahalle konağı kazandırıldı. Mahalle konakları çok amaçlı kültürel tesis olarak hizmet veriyor.

DERBENT DÜĞÜN SALONU

Bir proje de Selçuklu Belediyesi ile ortak yürütüldü. İlçe merkezinde bulunan Düğün Salonunun ihtiyaca cevap vermemesi dolayısıyla yeni düğün salonu için harekete geçildi. Proje kapsamında 435 metrekaresi kapalı, 275 metrekaresi açık olmak üzere 710 metrekare alana sahip olan düğün salonunu tamamlandı. Vatandaşlarımız düğünlerini bu salonda yapmaya başladı. Bir milyon 500 bin TL’ye maal olan düğün salonunda vatandaşlarımızın mutluluklarına ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

AKARYAKIT İSTASYONU

Daha önce yakıt almak isteyen vatandaşlarımız, ilçemize gelen tankerlerden yakıtlarını temin edebiliyordu. Depolama sistemiyle, yakıtlarını muhafaza etmekte zorluk çekiyorlardı. Özellikle çiftçilik yapan vatandaşlarımız, diledikleri takdirde yakıta ulaşamıyorlardı. Başkan Hamdi Acar’ın girişimleriyle ilçemize 2 milyon liraya mal edilen akaryakıt istasyonu kazandırıldı.

Bu yatırımları tamamlamaktan ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan dolayı oldukça mutluyuz. İhaleye verilen ve yapımı devam eden projelerimiz ise 2019 yılında tamamlanacak

 

İŞTE 2019 YILINDA UYGULANACAK PROJELER...

1.         Aladağ Kayak Merkezi 1. Etap

2.         Mülayim Mahallesi Peynir ini Mağarası

3.         Protokolünü imzaladığımız devlet kütüphanesi

4.         Şehir Konağı

5.         Binası, Belediyemiz tarafından kamulaştırılan Konya Meslek Edindirme Kursları Binası

6.         Dereağzı Göleti çevresine yürüyüş ve bisiklet yolları

7.         Başarakavak yolunun kamulaştırılması ve genişletme çalışmaları

8.         İlçemize kazandırılacak olan güneş enerji santrali

 

Etiketler :