Depremzede öğrencilerin kahvaltısı Türk Kızılayından

Depremzede öğrencilerin kahvaltısı Türk Kızılayından

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde okulları zarar gören ve konteyner okullarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin kahvaltıları Türk Kızılayı tarafından veriliyor- Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Tan: "Kahva

ÇANAKKALE (AA) - Türk Kızılayı, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen ve konteyner okullarda eğitim gören öğrencilere kahvaltı ikram ediyor.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından bütün ekiplerle buraya intikal ettiklerini anımsattı.

Depremde okulları zarar gören Ayvacık’ın Gülpınar ve Korubaşı köylerinde konteyner okullarda eğitimin başladığını hatırlatan Tan, buraya gelen öğrencilere kahvaltılarını aksatmamaları için farklı bir yöntem uyguladıklarını söyledi.

"Kahvaltılarını öğrencilerin ayaklarına kadar götürdük" diyen Tan, şöyle devam etti:

"Okullarda hasar meydana geldiği için öğrencilerimiz AFAD ve Kızılay iş birliğinde hazırlanan konteyner okullarda ders görüyor. Biz de onların yanında olalım istedik. Bu süreçte öğrencilerin kahvaltı organizasyonunu her sabah yapmaya karar verdik. Böylece çocuklarımızla beraber oluyoruz."

Ercan Tan, Gülpınar Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aycan Özdil Yatılı Bölge Ortaokulundaki öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Tan, "Bu okulda okuyan birçok öğrencimiz ailesinden uzak eğitim görüyor. Onların yanında olmak önem taşıyor. Yatılı okul olduğu için ailesinden uzak olan öğrencilerimize biz bir aile olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler de verilen kahvaltılardan dolayı mutlu olduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :