Depremzede asker memleketi Konya'da dolandırıldı

Depremzede asker memleketi Konya'da dolandırıldı

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası Konya'ya tayini çıkan askeri personel, satın almak istediği daire için emlakçı olarak tanıtılan kişilere 250 bin lira kaptırdı. Kredi onayı alamayınca dolandırıldığını fark eden mağdur, 3 aydır kaporasını geri alamıyor.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası memleketine tayini çıkan bir askeri personel, ev satın almak istediği sırada dolandırıldı.

Olay, Hacıkaymak Mahallesi'nde 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü meydana geldi. İş yerine yakın bir konut arayan mağdur, bir emlakçı aracılığıyla bir daireye yönlendirildi.

ev3.jpg

Emlakçı 250 bin lira kapora istedi

Emlakçı, daireyi kendisinde bulunmadığını belirtip başka bir meslektaşına yönlendirdi. Askere daireyi tanıtan bu emlakçı, daha sonra daire sahibi olarak tanıttığı F.A. ile bir araya getirdi. F.A., borcunu ödemesi gerektiğini ve daireyi 1 milyon 500 bin liraya satacağını belirterek, 250 bin lira kapora istedi. Mağdur, çevresindeki kişilerin bu fiyata benzer bir daire bulamayacağını söylemeleri üzerine kaporayı F.A.'nın belirttiği bir hesaba yatırdı.

ev1.jpg

Bankaya gidince dolandırıldığını anladı

Daha sonra konut kredisi çekmek amacıyla bankaya başvuran askeri personel, daire sahibinin web tapu sisteminden onay vermesi gerektiğini öğrenince dolandırıldığını anladı. Mağdur, F.A. ile iletişime geçerek kaporayı geri istedi. Ancak F.A., farklı bir daireyi daha yüksek bir fiyata satabileceklerini önerince mağdur teklifi reddetti.

ev2.jpg

Suç duyurusunda bulundu

Üç ay boyunca parasını alamayan askeri personel, avukatıyla birlikte savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcıların mağdurlarını oyaladığı ve daha önce de benzer şekilde dolandırdığı iddiaları ortaya çıktı.

Mağduriyetini anlatan askeri personel, "Şu an eşimle, çocuğumla hala ayrıyım evimi yerleştiremedim. Bir düzen kuramadım. Bu şahıs hakkında bir işlem yapılırsa yani başka kişiler de mağdur olmaz. Benim şu an tek ihtiyacım gerçekten ailemle beraber çocuğumla eşimle beraber bir yuva. Eğer ben ailemle beraber bir ortama tekrardan gelirsem yani artık maddi olarak bir şeyi kalmadı ama psikoloji olarak artık normale dönmek istiyoruz. Çünkü psikolojimiz yaralı bu depremden aile ortamına ihtiyacım var” diye konuştu.

Mağdurun annesi de oğlunun yaşadığı sıkıntıyı göz yaşlarıyla paylaşarak dolandırıcının cezalandırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.