Depremi fırsat bilip sahte şirket ile dolandıran suç makinesi Konya'da yakalandı!

Depremi fırsat bilip sahte şirket ile dolandıran suç makinesi Konya'da yakalandı!

Sahte şirket ismiyle internet sitesi açan ve çadır, battaniye, ısıtıcı gibi eşyaları satma görüntüsüyle depremzede ve hayırseverleri kapora alarak dolandıran şahıs Konya'da yakalandı. 57 suç kaydı olduğu belirlenen şahıstan onlarca mağdur şikayetçi oldu

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin suç ve suçlularla mücadelesi aralıksız sürüyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri kasten yaralama, hırsızlık, gasp, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranması bulunan 92 şahsı tespit ettikleri adreslere düzenlediği operasyonlarla yakaladı.

Yakalananlar arasında bir de depremi fırsat bilen dolandırıcı vardı. Sahte şirket ismiyle internet sitesi açtığı ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, ısıtıcı gibi eşyaları bu siteden satmaya çalıştığı ortaya çıkan şahsın, depremzede ve yardımseverleri kapora alarak dolandırdığı belirlendi. 29 yaşındaki Abidin B.'nin 57 suçtan kaydı olduğu, Konya, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Hakkari’de onlarca mağdurun hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

DEPREMİ FIRSAT BİLDİ ONLARCA İHTİYAÇ SAHİBİNİ DOLANDIRDI

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yakalanan 1994 doğumlu Abidin Baybağan isimli şahsın sahte şirket ismiyle internet sitesi açtığı ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, ısıtıcı gibi eşyaları bu siteden satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Abidin Baybağan isimli şahıs sahte internet sitesine yüklediği ve aslında olmayan ürünleri müşterilere kapora alarak pazarlamaya çalıştığı ve kaporayı aldıktan sonra ürünleri göndermediği öğrenildi. Şahsın bu şekilde onlarca depremzede ve yardımsever vatandaşı mağdur ettiği anlaşıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI!

Dolandırıcının daha önce de sahte kredi kartları pazarlayarak onlarca kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Dolandırıcı ile ilgili Konya, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Hakkari’de onlarca mağdurun şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Şahsın, birçoğu dolandırıcılık suçundan olmak üzere kasten yaralama ve hırsızlık suçlarından da toplam 57 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.