Depolarda  revizyon

Depolarda revizyon

Su sağlığı için su depoları ve pompa istasyonlarına revizyon

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su ihtiyacını karşılamak üzere yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında su depolarında başlatılan bakım ve revizyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akyürek, “2015 sonu itibariyle 200 adet depo, kuyu ve pompa binasının revizyonu tamamlanacak” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu kapsamında Konya il sınırları içerisinde bulunan toplam 1000 adet su deposunda hijyeni ve güvenliği sağlamak, eksiklikleri gidermek ve kaçağı önlemek üzere kuyu ve pompa istasyonlarını da içine alan geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması başlattı. Şu ana kadar 40 adet deponun bakım ve onarımını gerçekleştiren KOSKİ, 2015 yılı sonu itibariyle 200 adet depo, kuyu ve pompa odasında gerekli çalışmaları tamamlamayı planlıyor.

BİNALARIN TÜMÜ ELDEN GEÇİRİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, vatandaşların sağlıklı, uzun ömürlü, kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Akyürek, “6360 Sayılı Kanunla Konya il sınırları içerisinde bulunan tüm su depoları, kuyu ve pompa istasyonları KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına girmiştir. Yaptığımız incelemelerde il sınırlarımız içerisinde bulunan depoların büyük çoğunluğunun güvenliksiz, depo içlerinin hijyenden uzak, yalıtımsız, su kaçaklarının hat safhada olduğu, vanaların çalışmadığı ve eksiklerinin olduğu görülmüştür. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması başlatılmıştır” dedi.

YILSONUNA KADAR HEDEF 200 DEPO        

Konya’daki tüm yerleşim birimlerini kapsayan bakım ve revizyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, yapmış olduğu ihalelerle şu ana kadar 40 adet deponun bakım ve onarımını yapmıştır. 2015 sonu itibariyle 200 adet depo, kuyu ve pompa binasında gerekli çalışmalar yapılarak vatandaşımıza sağlıklı ve güvenli su hizmeti verilecektir. Çalışmalar kapsamında manevra odası dış sıva onarımı ve boya yapılması, pencerelerin onarılması, yenilenmesi, iç duvarın seramikle kaplanması, vanaların yenilenmesi, eskiyen boruların değiştirilmesi, yeni merdivenlerin takılması, su yalıtımı uygulamaları, depo içinin su jeti ile temizlenmesi ve depo etrafının tel çitle çevrilmesi işlemleri yapılmaktadır” diye konuştu.   

koski-(10)-001.jpg