Denizlispor Kulübü Başkanı Urkay:

Denizlispor Kulübü Başkanı Urkay:

- "(İstifa kararı) Derdimiz 6 puandı, 6 puanı kurtardığımız için sıkıntılı süreç aşıldı"


DENİZLİ (AA) - TFF 1. Lig takımlarından Denizlispor'un kulüp başkanı Süleyman Urkay, istifa kararıyla ilgili, "Derdimiz 6 puandı, 6 puanı kurtardığımız için sıkıntılı süreç aşıldı." dedi.

Urkay, kulüp binasında yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, istifa kararıyla çok hızlı bir süreç yaşadıklarını belirterek, bazen elde olmayan koşulların farklı kararlar aldırabildiğini ifade etti.

Bugünkü ödemenin yapılamaması halinde 6 puanlarının silineceğine işaret eden Urkay, şöyle konuştu:

"6 puanımızın silinmesine en çok üzülecek insanlardan birisi benim. Futbolcuların sahada kazandığı 6 puanın kaybedilmesine seyirci kalmayı yürek kaldırmıyor, insanın yüreği acıyor. Hem gelinen noktada kendi konumumu bir daha gözden geçirme hem de kulüp adına yaşanan büyük sıkıntıya dikkat çekme adına bir karar almıştım. Dün sayın valimizden bir davet aldık. büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan ve oda başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda valinin ısrarlı katkıları ile 6 puanın silinmesinin önüne geçilecek çözümler üretildi. Yönetim kurulunda 17 arkadaşımızdan 3'ü sürece devam etmeme kararı verdi. Devam ağırlıklı bir karar çıktığı için görevimize devam ediyoruz."

Bırakma talebinin şehrin yöneticileri ile bir hesaplaşma, onlara rest çekme olmadığını vurgulayan Urkay, "Kulübün kaybedeceği olayın büyüklüğüne dikkat çekmek için yapılan bir hamledir. Yüreğimiz yandığı için bu kadar tepkili feryat ettik. Derdimiz 6 puandı, 6 puanı kurtardığımız için sıkıntılı süreç aşıldı. Yönetim olarak göreve devam kararında bunun etkisi oldu." ifadelerini kullandı.

2009-2010 sezonunda sadece 22 dakika forma giyen Norman Sylla'nın sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle, Sylla'nın alacağı 241 bin avro için FIFA'dan kulübe gönderilen yazıda, 25 Ekim'e kadar ödeme yapılmazsa 6 puan silme cezası verileceği belirtilmişti.

Urkay, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, takımın eski borçlarından dolayı zor durumda olduğunu belirterek, istifa kararı aldığını açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :