Denizlispor Kulübü Asbaşkanı Fırat:

Denizlispor Kulübü Asbaşkanı Fırat:

- "Yayınlanmayan bir ligde kimse takımlara sponsor olmak istemiyor, statlardaki panolara bile reklam alamıyoruz"


DENİZLİ (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un asbaşkanı Ali Fırat, yayınlanmayan bir ligde kimsenin takımlara sponsor olmak istemediğini, statlardaki panolara reklam bile alamadıklarını söyledi.

Yeşil-siyahlı takım, ligin 6. haftasında Samsunspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına, Şemikler'deki Haluk Ulusoy Tesisleri'nde teknik direktör Selahattin Dervent yönetiminde devam etti.

Proje ve yatırımlardan sorumlu asbaşkan Fırat, antrenmanda gazetecilere yaptığı açıklamada, TFF 1. Lig'in yayın hakları ihalesinin hala yapılamaması ve maçların yayınlanmamasının takımları mağdur ettiğini belirtti.

Ligde 5. hafta maçlarının tamamlanmasına rağmen TFF'nin yayın haklarını pazarlayamamasını anlamsız bulduğunu ifade eden Fırat, şunları söyledi:

"Bu durum Türkiye Futbol Federasyonunun 1. Lig takımlarını ne kadar önemsediğinin kanıtıdır. Takımlarımız borç içinde bir yerlere gelmeye çalışıyor, hepsi kıyasıya mücadele ediyor ancak yayın olmadığı için hiçbir gelir elde edemiyor. Yayınlanmayan bir ligde kimse takımlara sponsor olmak istemiyor, statlardaki panolara bile reklam alamıyoruz. 1. Lig'de şu an için borçsuz bir takım yok ve takımlarımızın şu an Spor Toto gelirleri dışında hiçbir geliri de yok. Anadolu kulüpleri iflas etsin isteniyor. TFF'nin asli görevi bizim gibi Anadolu takımlarını kollamaktır, ceza vermek değil. Kazandığımız puanlardan silinen 3 puanın tekrar yerine konması için mücadele edeceğiz."

Milyonlarca taraftarın şehirlerinin takımlarını şifresiz olarak TRT'den izleyebilmesi gerektiğini dile getiren Fırat, "Bugün öğrendiğimiz yayın ihalesinin Digitürk'e verilebileceği haberi umarız doğru değildir. TRT gibi bir kurum varken insanların Digitürk almaya mecbur edilmesi kabul edilemez. En kısa zamanda bu konunun netlik kazanmasını ve Anadolu takımlarının daha fazla mağdur edilmemesini istiyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :