Denizli'deki patlama

Denizli'deki patlama

Denizli Valisi Demir: "Şu anda hastanelerimizde iki yaralımız kaldı"

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 2'ye çıktığını, yaralanan iki kişinin de tedavisinin halen sürdüğünü belirtti.

Demir, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Temmuz'da gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 36 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Yaralılardan durumu ağır olan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Didem Fazlı'nın hayatını kaybettiğini ifade eden Demir, "Vatandaşımız ağır yanıklarından dolayı kurtarılamadı ve vefat etti. Dolayısıyla kazada hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı ikiye çıktı. Şu anda hastanelerimizde iki yaralımız kaldı. Onların hayati bir tehlikeleri yok, acil şifalar diliyoruz" dedi.

Cumhuriyet başsavcılığının ve valiliğin konu hakkında idarelerin kusurunun olup olmadığına ilişkin soruşturmayı devam ettirdiğini dile getiren Demir, "Bununla ilgili ihmali olanların durumları değerlendirilerek bir sonuca varılacak. Ama sonuç olarak iki vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Önemli olan bu tip olaylarda gereken hususları dikkatle belirleyerek bundan sonrası için tedbir almaktır" diye konuştu.

Denizli'deki tarihi Kaleiçi Çarşısı'nın da bulunduğu Bayramyeri'nde 11 Temmuz'da, unlu mamulleri üretim ve satışının yapıldığı bir iş yerinde gaz sıkışması sonucu meydana geldiği tespit edilen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı. İş yeri sahibi hamile kadın Didem Fazlı da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı