Denizli'de kamu binaları için halk oylaması

Denizli'de kamu binaları için halk oylaması

Merkezefendi ilçesinde belediye tarafından yaptırılan yeni binaların hangi kamu hizmeti için kullanılacağını belirlemek için halk oylaması yapıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Merkezefendi Belediyesince yaptırılan binaların ne amaçla kullanılacağına halk oylamasıyla karar verildi.

Merkezefendi ilçesinde Gerzele Mahallesi'nde belediyenin aynı alanda yaptırdığı binaların hangi amaçla kullanılacağını belirlemek amacıyla halk oylaması yapıldı.

Halk oylamasında vatandaşlara oy pusulasında "Pazaryeri", "Kütüphane", "Spor Merkezi" ve "Diğer" seçeneği sunuldu.

Kapalı oy, açık tasnif şeklinde yapılan halk oylamasında 8 bin 300 seçmenden 706'sı oy kullandı. Kullanılan oyların 688'i geçerli 18'i ise geçersiz sayıldı.

Halk oylamasına katılanlardan 283'ü pazar yeri, 60'ı spor merkezi, 210'u kütüphane ve 135'i diğer tercihinde bulundu ve binaların pazar yeri olarak kullanılmasına karar verildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, halk oylamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, katılanlara teşekkür etti. En çok oyu pazar yerinin aldığını ifade eden Subaşıoğlu, şöyle konuştu:

"İkinci olarak kütüphane tercihinde bulunulmuştur. Bu Merkezefendi için ilk olmuştur, Gerzele için yine bir ilk olmuştur. Diğer seçeneklerde yine Gerzele Mahallemizin başka alanlarında Merkezefendi Belediyemizin proje demeti içerisinde kendisine yer bulacaktır. Mutlaka demek ki kütüphane ihtiyacı da vardır. Bütün tercihler bizim başımızın üzerinde yeri var ama nihayetinde en çok oyu alan 'pazar yeri' tercihi burası için Merkezefendi’nin projesi olarak kesinleşmiştir. Artık yerel yönetimlerde de yeni reformlara, değişime ve metotlarımızı farklılaştırmaya ihtiyacımız var."

Oy kullananlardan Ali Bayık, uygulamanın çok güzel ve demokratik olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :