Denizli'de kadınların ihracat başarısı

Denizli'de kadınların ihracat başarısı

Kadın istihdam oranında ikinci konumda olan Denizli'de tekstil sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 50'ye ulaştı- Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci: - "Kadının dikkatli eli ve itinalı gözleri bizim ihracat başarımızın temelini teşkil ediyor"

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Kadın istihdam oranında Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan Denizli'de tekstil sektöründe çalışanların yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünün aralık ayı verilerine göre, toplam istihdamda yüzde 33,52'lik payla 66 bin 957 kadının istihdam edildiği Denizli'de tekstil sektöründe 47 bin 816 çalışanın yarısı yani 23 bin 759'u kadın.

Kadın istihdam oranında Edirne'nin ardından ikinci sırada yer alan kentte kadınlar, özellikle ihracat yapan firmalarda yoğun olarak çalışıyor.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe elde ettikleri başarının temelinde kadın emeğinin bulunduğunu ifade etti.

Sanayi kenti olarak tanımlanan bir çok kentte kadın istihdam oranının yüzde 10'lar seviyesinde olduğunu dile getiren Keçeci, Türkiye ekonomisinin hedeflediği büyümeye ulaşabilmesi için daha çok kadının istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadın istihdamının bir kentte neleri değiştirdiğini görmek için Denizli'ye bakmanın yeterli olduğunu anlatan Keçeci, "Türkiye'de en fazla kadın istihdam eden kentlerdeniz, bunu gururla söylüyoruz. Bugün Denizli'nin tekstildeki, ihracattaki başarısında kadının payı büyüktür. Kadının dikkatli eli ve itinalı gözleri bizim bu başarımızın temelini teşkil ediyor. Tekstil dışındaki diğer sektörlerde de kadınların hem çalışan hem yönetici hem girişimci olarak hizmet ettiğini, başarı sağladığını görüyoruz. Denizli'de kadının iş dünyasındaki yerinin diğer kentlerden daha farklı olduğuna inanıyorum."

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da kentte kadınların kendi işlerini kurmasına yardımcı olmak için girişimcilik eğitimleri verdiklerini belirtti.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nda Denizli'nin 70 üyeyle temsil edildiğine işaret eden Erdoğan, "Denizli'de artık evinde oturan değil işinin, aşının başında olan kadınlar var." diye konuştu.

- "Anneliğin getirdiği sabır ve erdem"

TOBB Denizli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semra Akça Acar ise kadınların iş hayatında anneliğin getirdiği sabır ve erdemi ortaya koyarak başarı elde ettiğini vurgulayarak, kentte çok sayıda kadının ihracat yaptığını kaydetti.

Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği Başkanı Tülay Pay ise kadının Denizli'de iş hayatı içinde konumunun hızla güçlendiğini ifade ederek, "Tekstil sektörü emek yoğun bir sektör ve bu alanda kadının eli var. Renkler, trendler ve tasarımlarla moda dünyasını var eden kadınların yanı sıra üreten, makine başında çalışan pamuk yürekli kadınlar bizim vazgeçilmezimiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :