Denizli'de FETÖ/PDY iddianamesi hazırlandı

Denizli'de FETÖ/PDY iddianamesi hazırlandı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan 13 özel okul ve bir bakımevinin yetkilileri ile bazı çalışanlarından oluşan 9'u tutuklu 50 şüpheli hakkındaki iddianameyi tamamladı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kapatılan 13 özel okul ve bir bakımevinin yetkilileri ile bazı çalışanlarından oluşan 9'u tutuklu 50 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlanarak mahkemeye sunuldu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, milli güvenliğe tehlike oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatlı olduğu değerlendirilen kurum ve kuruluşlara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Özel Serhat Eğitim AŞ ve Çağlar Özel Eğitim AŞ bünyesindeki kapatılan 13 okul ile bir bakımevinin sahibi, ortağı, yöneticisi, sorumlusu ve bazı çalışanlarından oluşan 9'u tutuklu 50 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan ve şüphelilerin "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik" suçlamasıyla yargılanmaları talep edilen iddianame, terör suçlarına bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme tarafından incelenecek iddianamenin kabul edilmesi durumunda, 50 şüpheli hakkında dava açılarak yargılama sürecine geçilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :