Denizli'de bornozla kortej yürüyüşü

Denizli'de bornozla kortej yürüyüşü

"6. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali"nde, protokol üyeleri ve sanatçılar, bornozla korteje katıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de düzenlenen "6. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali"nde protokol üyeleri, bornozla kortej yürüyüşü yaptı.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde, Güney Ege Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleştirilen festival kapsamında, kortej yürüyüşü düzenlendi.

Denizli Ticaret Odası önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar bando eşliğinde yapılan yürüyüşte, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Süleyman Kocasert ve diğer protokol üyeleri "Turkish Towel" yazan bornoz giydi.

Şarkıcı ve oyuncu Keremcem, manken Deniz Akkaya ile modacı Ümit Temurçin, giydikleri bornozla üstü açık klasik araçlarla korteji takip etti.

Kortejde, çocuklar da başlığında horoz ibiği şeklinde süsleme bulunan bornozlarla yer aldı. Denizli horozu heykellerine de bornoz giydirildi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında bir alışveriş merkezinde, Akkaya, Keremcem ve Temurçin, bornoz giyerek sevenleriyle buluştu. Akkaya ve Temurçin, vatandaşlarla söyleşi yaparken, Keremcem sevilen şarkılarını seslendirdi, imza dağıttı.

- "Dünyada Türk havlu ve bornozuna büyük ilgi var"

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 6 yıldır düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan keyif aldıklarını söyledi.

Denizli'de "Havlu ve Bornoz Günü" düzenlenmesinin önemine dikkati çeken Öztürk, "Denizli'de havlu ve bornoz üretiliyordu ama bunu ortaya çıkaran sanayisiyle beraber DETGİS. Yani örgütlü bir toplum, örgütlü bir sanayi ortaya çıkardı." dedi.

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz da İstanbul Sultanhamam'da başlattıkları etkinliği, gelecek yıllarda yurt dışına taşıyacaklarını ifade etti.

Türk havlu ve bornozunu tanıtmak için düzenledikleri etkinliği çok önemsediklerini dile getiren Koltuksuz, "Dünyada Türk havlu ve bornozuna büyük bir ilginin olduğunu görüyoruz. Çok yakın bir süreçte dünyanın dört bir köşesinden birçok kişinin buraya geleceğine eminiz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :