Denizdeki kaçak avcılar "drone"la belirlendi

Denizdeki kaçak avcılar "drone"la belirlendi

Çanakkale'de Sahil Güvenlik unsurlarınca "drone" yardımıyla kaçak avcılık yaptıkları belirlenen 5 trol teknesine 167 bin 917 lira cezai işlem uygulandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de kaçak avcılıkla mücadele çalışması kapsamında Sahil Güvenlik unsurlarınca "drone" kullanılarak 5 trol teknesine 167 bin 917 lira cezai işlem uygulandı.

Alınan bilgiye göre, valilik tarafından "suçun önlenmesi, suçluların teşhisi, takibi ve suçun delillendirilmesi" amacıyla Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığına drone tahsisi yapıldı.

Gece ve gündüz çekim özelliğine sahip drone sayesinde Çanakkale bölgesi ile Bozcaada, Ezine, Karabiga ve Kabatepe'de havadan denetimler gerçekleştirildi.

Çalışmalarda 5 trol teknesi suçüstü yakalanarak kayıt altına alındı. Söz konusu teknelere 167 bin 917 lira cezai işlem uygulanırken av donanımlarına, balıklara ve bir tekneye de el konuldu.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığınca sürdürülen çalışmaların havadan ve denizden 7 gün 24 saat esasına göre devam ettirilirken bu kapsamda sürdürülebilir avcılığın devamı, balık stoklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :