Denizcilik sektörü YTÜ'de öğrencilerle buluştu

Denizcilik sektörü YTÜ'de öğrencilerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) düzenlenen "Denizin Yıldızları" etkinliği, denizcilik sektörünün firma ve kurumlarını, öğrencilerle...

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) düzenlenen "Denizin Yıldızları" etkinliği, denizcilik sektörünün firma ve kurumlarını, öğrencilerle bir araya getirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, YTÜ Gemi ve Denizcilik Kulübü tarafından bu yıl 5'incisi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, denizcilik sektörünün yanı sıra, öğrenciler, akademisyenler ve Deniz Harp Okulu mezunu denizciler katıldı.

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, açılıştaki konuşmasında, öğrencilerin sektörle ilgili bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "'Sadece derslere girerek mühendis olunmaz' diye bir slogan vardır, dolayısıyla öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel gelişiminin yanında mesleki tecrübe kazanmasına da önem vermekteyiz. Sadece üniversitedeki eğitim ve stajların yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Sektörün de eğitime katkısını sağlamak için bu tür etkinlikleri düzenlemekteyiz. Böylece sektördeki bilgi ve tecrübenin öğrencilerimize aktarılmasını sağlamaktayız." ifadelerini kullandı.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Üst de etkinliklerin, denizcilik sektörünün genç denizcilere henüz öğrencilik aşamasında bir araya gelmeleri ve birbirlerini yakından tanımalarını, sorularını ve sorunlarını ortak zeminde dile getirebilmelerini mümkün kıldığını belirtti.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Feramuz Aşkın ise gemi makineleri mühendisliğinin denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığını, eğitim alacak öğrencilerin seviyesinin yüksek olması gerektiğini vurguladı.

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinde verilen eğitimin sektörün beklentilerini karşıladığını kaydeden Aşkın, denizcilik sektörü için üniversite-sektör iş birliğinin de önem taşıdığına işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :