Deniz Yatırım, TP Petrol'e finansal danışmanlık yaptı

Deniz Yatırım, TP Petrol'e finansal danışmanlık yaptı

İSTANBUL (AA) - Deniz Yatırım, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. (TP Petrol) sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satış...

İSTANBUL (AA) - Deniz Yatırım, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. (TP Petrol) sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satış yöntemi ve pazarlık usulü ile özelleştirilmesi sürecinde konsorsiyum lideri olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na finansal danışmanlık yaptı.

DenizBank'dan yapılan açıklamaya göre, tamamlanan ihale süreci sonrasında 490 milyon lira teklif veren Zülfikarlar Holding Türkiye Petrolleri'nin yeni sahibi oldu.

TP Petrol Dağıtım A.Ş., Özelleştirme Yüksek Kurulunun 15.06.2015 tarih ve 2015/55 sayılı kararı ile 24.06.2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak özelleştirme kapsam ve programına alındıktan sonra, 2016 yılı Şubat ayında özelleştirme hazırlık çalışmalarına başlanmış, ağustos ayında ise ihale şartnamesi yayınlanarak özelleştirme ihale süreci ilgili yatırımcılara duyurulmuştu.

20.10.2016 tarihinde yapılan İhaleye, Zülfikarlar Holding A.Ş., Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., ve SBK Holding A.Ş.'nin dahil olduğu 4 şirketin yetkilileri katıldı.

Devir işlemleri Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun işlemi onaylaması ve yasal izinlerin alınmasını takiben gerçekleşecek.

2007 yılında faaliyetlerine başlayan TP Petrol Dağıtım A.Ş., 400'e yaklaşan bayi sayısı, stratejik lokasyonlarda bulunan 7 akaryakıt depolama tesisi, 333 metreküp akaryakıt depolama kapasitesi, 2 LPG dolum tesisi, tecrübeli yönetim kadrosu ve yüzde 4,4'lük pazar payı ile Türkiye akaryakıt dağıtım piyasasının altıncı en büyük oyuncusu konumunda yer alıyor.

Deniz Yatırım'ın konsorsiyum lideri olarak finansal danışmanlığını üstlendiği danışmanlık konsorsiyumunda Aksan Hukuk Bürosu, Eva Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., Uluslararası Danışmanlık Organizasyon Ltd. Şti ve AON Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. konsorsiyum üyesi olarak yer aldılar.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :