Deniz tutkunları Sinop açıklarına demirledi

Deniz tutkunları Sinop açıklarına demirledi

Amatör denizciliğin geliştirilmesi amacıyla Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen "DADDralli Karadeniz 2018 - 3 ülke, 1 hikaye" etkinliği kapsamında 12 Haziran'da Yunanistan'dan yola çıkan 24 yatçı, Sinop'a ulaştı - Etkinli

SİNOP (AA) - Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneğince (DADD), bu yıl ikincisi düzenlenen "DADDralli Karadeniz 2018 - 3 ülke, 1 hikaye" etkinliğine katılan yatçılar, Sinop açıklarına demirledi.

Yatlarla kente gelen yerli ve yabancı turistler, iki gün süreyle kalacakları Sinop'ta tarihi ve turistlik mekanları gezecek.

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Haziran'da Yunanistan'dan başlayan yolculuklarının 22 Ağustos’ta İstanbul'da sona ereceğini söyledi.

Düzenlenen etkinliğin amatör denizciliğin gelişmesine önemli katkılar sunacağına inandıklarını belirten Türkmen, etkinliğin ilham kaynağının Argonotların hikayesi olduğunu dile getirdi.

Tarih kayıtlarında Argonotların Yunanistan'dan çıkarak Ege adaları üzerinden Karadeniz'e ulaştıkları hikayesinin yer aldığını anlatan Türkmen, yabancıların bu tür mitolojik hikayelere çok ilgi duyduklarını ifade etti.

Etkinliklerinin aynı zamanda ülke turizmine önemli katkılar sunduğuna dikkati çeken Türkmen, şunları kaydetti:

"Bu etkinliğimizle aslında Karadeniz'in turizm çeşitliliği açısından potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu göstermiş oluyoruz. Bir tek eksiğimiz var, o da limanlarımız yeterli değil. Şu an 24 yat ile yolculuk yapıyoruz. Bundan sonraki rallilerimizde gelecek olanlara yer bulamayacağımız için sınırlayacağız. Argonotların hikayesinden esinlenerek başlattığımız yolcuğumuz İstanbul’da sona erecek. Ülke turizmi ve amatör denizcilik açısından etkinliği çok önemsiyoruz. Yapılan her tanıtım faaliyeti turizm olarak ülkemize dönecektir."

Türkmen ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Baki Ergül'ü de ziyaret ederek, etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Deniz tutkunları Sinop açıklarına demirledi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :