Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Vakfı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, idam edilmelerinin 43. yılında andı

BURSA (AA) - Bursa'da, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68'liler Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "3 Fidan Anma Etkinliği"nde Deniz Gezmiş ve arkadaşları, idam edilmelerinin 43. yılında anıldı. 

İhsaniye Mahallesi'ndeki 3 Fidan Parkı'nda gerçekleştirilen anma töreni, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için birer dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu sırasında şiir okuyan 68'liler Vakfı Bursa Temsilcisi Betül Kuyucu, bu etkinliği onlara saygılarını sunmak için düzenlediklerini söyledi.

Törene katılanlar, daha sonra parktaki Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı temsil eden üç heykelin önüne karanfil bıraktı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tam bağımsızlığı için mücadele eden ve hiç kimseye zarar vermemiş üç fidanın 43 yıl önce bugün idam edildiğini söyledi.

Onların mücadelelerinin herkese örnek olmasını dileyen Bozbey, "Onlar, Türkiye'de bağımsızlığın ve barışın sembolüdürler. Halkın mutlu, huzurlu, barış ve demokrasi içinde bir yaşam sürmeleri adına mücadele eden gençlerdi. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler ve kimseye haksızlık yapmadılar. Onlar, 'Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz' ve 'Türkiye nasıl tam bağımsız olur' diye düşünürlerdi. Onları saygıyla anıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı