Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Anıldı

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, idam edilmelerinin 43. yılında Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde düzenlenen törenle andı

ANKARA (AA) - Başkentte, CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, idam edilmelerinin 43. yılında anmak için Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde tören düzenledi. 

CHP Gençlik Kolları üyeleri ve bazı vatandaşlar, ellerindeki meşalelerle müze önünde bir araya geldi. Gruptakiler, burada kurulan sembolik 3 darağacının dibine kırmızı karanfiller ile yanan mumlar, cezaevinin duvarına ise siyah çelenk bıraktı. 

Törende, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam kararlarının verildiği mahkeme salonundan görüntülerin ve fotoğrafların yer aldığı belgesel film dev ekrandan katılımcılara izletildi. Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı mektup ile şiirler de okundu. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, burada yaptığı konuşmada, "Onların mücadele ettiği dönemde de haksızlıklar vardı, eşitsizlikler vardı, adaletsizlikler vardı ve Türkiye'de gelir adil dağılmıyordu. Onlar buna isyan ettiler, hakça bir yaşam için, eşit, demokratik bir Türkiye ideali için yola çıktılar ama sonunda kahpece katledildiler" diye konuştu. 

Gök, bugünlerde de aynı eşitsizliklerin, adaletsizliklerin devam ettiğini savunarak, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının gönüllerinde yaşadığını söyledi. 

Konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı