Deniz Filmleri Festivali başladı

Deniz Filmleri Festivali başladı

Festivalde 11 film ve belgesel gösterilecek

MUĞLA (AA) - 1. Deniz Filmleri Festivali Bodrum'da başladı.

Milta Bodrum Marina, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi desteği ile Oasis Cinemarin sinemalarında Norveç yapımı "Kon-Tiki" filmiyle başlayan festival 20 Nisan'da sona erecek.

Festivalde Türkiye'de yaşayan son sünger avcılarından Aksona Mehmet'in hikayesinin anlatıldığı "Son Süngerci" belgeseli de yer alıyor. Belgeselde Türk ve Yunanlı süngercilerin Ege Denizi'nin derinliklerinde yaptıkları dalışlar ve süngercilik mesleğinin detayları anlatılıyor. 

Yerli yapımların da yer aldığı festivalde, denizlerin büyülü ve heyecan dolu dünyasını beyaz perdeye taşıyan birbirinden ilginç 11 film ve belgesel gösterilecek.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada dikkat çekmiş, bol ödül kazanmış filmlerden oluşan bir seçkinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyledi. 

Hayatın bir parçası olan denizin önemini anlatan Nalbantoğlu, "Her gün yanında yaşadığımız denizin altı ve üstündeki eşsiz yaşamı daha da yakından görmek isteyen macera ve deniz tutkunlarını heyecanlandıracak bir festival programı hazırlandı. Biz bütün vatandaşlarımızı bu festivale katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı