Deniz Feneri'nden Etiyopya'da 350 kişiye ücretsiz katarakt ameliyatı

Deniz Feneri'nden Etiyopya'da 350 kişiye ücretsiz katarakt ameliyatı

KASTAMONU (AA) - Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği tarafından, Etiyopya'da 350 kişiye ücretsiz katarakt ameliyatı yaptırılacak. Derneğin Kastamonu...

KASTAMONU (AA) - Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği tarafından, Etiyopya'da 350 kişiye ücretsiz katarakt ameliyatı yaptırılacak.

Derneğin Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin, düzenlediği basın toplantısında, kentte 22 yıldır, veren ve alan el arasında aracılık yaptıklarını söyledi.

Geçen süreçte 13 bin 777 ihtiyaç sahibi aileye 2 milyon 468 bin lira destekte bulunduklarını anlatan Bitkin, ailelere yardımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Yurt dışı çalışmalarına 2014'te başladıklarını dile getiren Bitkin, "Zimbabve ile başlayan yurt dışı çalışmalarımız Uganda, Mali, Suriye, Pakistan, Kenya ve Etiyopya'da değişik projelerle devam etti. Kastamonulu hayırseverlerin yardımlarını birinci elden teslim ettik." diye konuştu.

Etiyopya'da katarakt sorunu yaşayan çok sayıda kişinin basit bir operasyonla yeniden görebileceğini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle karanlıkta kaldıklarını ifade eden Bitkin, şunları kaydetti:

"Güneş ışınlarının direkt alınması, düzensiz ve yetersiz beslenme sebebiyle ecdat yurdu Etiyopya'nın Jijiga bölgesinde yoğun şekilde görülen katarakt hastalarına da duyarsız kalmadık. 10 günlük yolculuk için cuma günü bu ülkeye gidiyorum. Ramazan öncesinde 350 Habeşli kardeşimizin Kamara Hastanesinde ameliyatlarını yaptıracağız. Bağışçılarımız sayesinde kardeşlerimizin dünyayı tekrar görmelerine vesile olacağız."

Temsilcilik olarak Afrika'da 20 su kuyusu açtıklarını bildiren Bitkin, 21'inci kuyunun da Kamerun'da faaliyete geçirileceğini söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :