Deniz Feneri, Kara Kıta'yı "aydınlatmaya" devam ediyor

Deniz Feneri, Kara Kıta'yı "aydınlatmaya" devam ediyor

Dernek, "Yetim İftarları" kampanyası kapsamında Fildişi Sahili'nde yüzlerce çocuğu aynı sofra etrafında birleştirdi- Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Kunt:- "Yetim olmak çok farklı, Allah Resulü yetimdi. Bir yetimle beraber olma ve ona yardım

ABİDJAN (AA) - SEFA MUTLU - Deniz Feneri Derneği, "Yetim İftarları" kampanyası kapsamında Fildişi Sahili'nde yüzlerce çocuğu aynı sofra etrafında birleştirdi.

Başkent Abidjan'ın Abobo bölgesinde verilen iftara, şehrin birçok yerinde medreselerde eğitim gören çocuklar ve yakınları katıldı. Çoğu Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle eğitim alan yetimler, iftar öncesinde hazırladıkları ilahileri ve şarkıları seslendirdi.

İftarda AA muhabirine açıklama yapan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, derneğin 20. ramazanını idrak ettiğini vurgulayarak, bu sürede Türkiye ve dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaçlara ulaştıklarını söyledi.

Kunt, "Dünya Yetimler Günü" olarak kabul edilen ramazan ayının 15'inde 17 ülkede sofralar kurduklarını belirterek,  "Burada 600'ün üzerinde yetimle iftar yaptık. Yarın akşam da bir o kadar yetimle bir araya geleceğiz. Çocuklarımızla aynı sofrayı paylaşmaktan ziyade onlara yetim harçlığı da dağıtacağız. Belki de hayatlarında ilk defa bayram öncesi harçlık almış olacaklar. Bu yetimlerin içinde Türkiye'de hamileri bulunan 100 çocuğumuz var. Onların da bu ayki harçlıklarını kendilerine vereceğiz" dedi.

Yetimlerin birçoğunun hayatlarında ilk kez böyle bir sofrada olduklarını dile getiren Kunt, çocukların yüzünün gülmesinin her şeye bedel olduğunu kaydetti.

Kunt, davetli çocukların bir kısmının annesini de kaybettiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Çocukların çoğu ilk kez şenlik havasında bir ramazan günü geçirmiş oldu. Onların burada hazırladıkları tatlı eğlenceleri hep beraber görmüş olduk. Bu akşamı bize ve çocuklarımıza yaşatan bağışçılarımıza selam gönderiyorum. Yetim olmak çok farklı, Allah Resulü yetimdi. Bir yetimle beraber olma ve ona yardımcı olmanın ahirette Hz. Peygamberle beraber olmak anlamına geldiğini biliyoruz. Buralara katkıda bulunanların hayırları kabul olsun. Yetimlerimiz hiç görmedikleri hamileri sayesinde buralarda yaşamlarını idame ettiriyorlar ve eğitimlerini alıyorlar."

Abidjan'daki Müslümanların liderlerinden Şeyh Abdülaziz Sarba ise ümmet bilinciyle yardımlarını esirgemeyen Türk halkına teşekkür etti. 

Sarba, Türkiye Müslümanlarını kardeş ve yardımcı bildiklerini ifade ederek, "Çok büyük mutluluk duyduk. Bu iftarın yetimlere ayrılmış olması önemliydi. Burada yapılanlar iman ve İslam kardeşliğimizin pekişmesine vesile oldu" dedi.

Yetimler, aileleri, öğretmenleri ve bölgenin ileri gelenlerinin de katıldığı yaklaşık bin kişilik iftar sonrasında, yetim aylığı alan çocuklara harçlıkları verildi.

Davete gelen diğer öğrencilere de Ramazan Bayramı vesilesiyle harçlıkları dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı