Deniz Feneri Derneği'nden yetimlere iftar

Deniz Feneri Derneği'nden yetimlere iftar

Deniz Feneri Derneği, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen ramazan ayının 15. gününde 100 yetim çocuğa iftar verdi.Deniz...

Deniz Feneri Derneği, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen ramazan ayının 15. gününde 100 yetim çocuğa iftar verdi.

Deniz Feneri Derneği'nin Zeytinburnu'ndaki merkezinde yapılan iftar programına yakınlarıyla katılan yetimlere hediye paketleri dağıtıldı ve bayram harçlığı verildi.

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Dünya Yetimler Günü'nde 100 yetim çocuğu aileleriyle iftar sofrasında ağırlamanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Yetimlerin ve yetim ailelerinin hayatlarının zor olduğunu vurgulayan Cengiz, "Biz de bir nebze olsun onların bu zor hayatları içerisinde sevinmelerini, gülmelerini sağladığımızı düşünüyoruz ve bu sebeple çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Cengiz, iftar sofrasında birlikte oturduğu ailelerden birinde bir annenin 7 yetim yavrusuyla hayata tutunmaya çalıştığını dile getirerek, Deniz Feneri Derneği'nin bu gibi ailelere ramazan ayı dışında da yardım eli uzatmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan da bugün Türkiye'de 5 ayrı noktada yetim iftarı gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'nin yanı sıra Tayland, Pakistan, Bosna Hersek, Gazze, Kenya, Makedonya ve Somali gibi 17  ülkede de yetimler için iftar sofraları kurulduğunu aktaran Karayılan, bu sofralarda 7 bine yakını yetim, yaklaşık 13 bin kişinin misafir edildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı