Deniz Feneri Derneği'nden hasta çocuklara yardım

Deniz Feneri Derneği'nden hasta çocuklara yardım

Şanlıurfa'da yaşayan ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan dört çocuklarının tedavisi için Antalya'ya gelip giden Alan ailesine Deniz Feneri Antalya Şubesi yardımda bulundu

ANTALYA (AA) - Şanlıurfa'da yaşayan ve hasta çocuklarının tedavisi için Antalya'ya gelip giden aileye, Deniz Feneri Antalya Şubesi yardım elini uzattı.

Ahmet-Medine Alan çifti, hasta çocukları Özlem (14), Tuba (12), Abdülkadir (9) ve Aslı'nın (7) iyileşebilmesi için 2 yıldan bu yana yaşadıkları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelip gidiyor.

İnşaat işçisi baba Ahmet Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Akdeniz Üniversitesi Hastanesine çocuklarının hastalığı nedeniyle 2 yıldır gidip geldiklerini anlattı.

Baba Alan, 9 yaşındaki oğlu Abdülkadir'de 6 yıl önce böbrek sorunu çıktığını belirterek, Abdülkadir'in hastalığını araştırırken Tuba'yı rahatsızlanması nedeniyle hastaneye götürdüklerini söyledi. 

Ona da kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu bildiren Alan, "Tuba ile Abdülkadir'i sürekli hastaneye getirip götürmeye başladık. Tuba'ya Aralık 2013'te Antalya'da kadavradan böbrek nakli yapıldı ancak bir süre sonra enfeksiyon kapınca böbreğini kaybetti" dedi.

Tuba'nın haftada 3 kez diyalize girdiğini, Abdülkadir ile Tuba'nın acil böbrek nakli beklediğini işaret eden baba Alan, şöyle konuştu:

"Tuba ayrıca görme engelli ve yüzde 95 görmüyor. Özel tedavi görmesi gerekiyor. Maddi durumumuz olmadığı için tedavisini karşılayamıyoruz. Diğer çocuğum Aslı'nın ise karaciğer ve böbreğinde sorun çıktı. O da böbrek yetmezliğine doğru gidiyor. Doktorlar sürekli takip etmemiz gerektiğini söylüyor. En büyük kızım Özlem'in ise hem beyninde sorun bulunuyor hem de böbrek yetmezliği var. O da tedavi görüyor. Maddi durumumuz iyi değil. Tedavi için her ay Antalya'ya gelmek zorunda kalıyoruz."

Deniz Feneri Antalya Şubesi yetkililerinin kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Alan, dernek yetkililerinin çocuklara kıyafet ve diğer konularda yardım ettiğini söyledi.

Anne Medine Alan ise çocuklarının durumuna çok üzüldüğünü, tedavileri için Akdeniz Üniversitesine başvurduklarını dile getirdi. Tuba'nın diyalize girdiğini bildiren Alan, çocuklarının bir an önce iyileşmesini istediğini kaydetti.

Tuba Alan da gözlerinin görmediği için okula gidemediğini, bir an önce iyileşip okula gitmek istediğini anlattı.

- "Gerçekten vahim durumdalar"

Deniz Feneri Derneği Antalya temsilcisi Ahmet Sargın ise ailenin durumundan bir süre önce haberdar olduklarını söyledi. 

Ailenin Antalya'da belediyeye ait hasta bakım evinde kaldığını bildiren Sargın, "Aile bize müracaat etti. Durumlarını inceledik. Gerçekten vahim durumdalar. Bu kış gününde çocukların ayaklarında terlik vardı. Biz de öncelikle çocukları giydirelim dedik" dedi.

Sargın, Deniz Feneri Şanlıurfa temsilciliğiyle irtibata geçtiklerini, aile memleketine döndükten sonra yardım yapmaya devam edileceğini ifade etti.

Çocuklar için böbrek bulunmasının çok önemli olduğuna işaret eden Sargın, "Vatandaşlarımız duyarlıdır. İnşallah bu çocuklarımıza da yakın zamanda böbrek bulunur. Ondan sonra baba da çalışabilir ve aile geçimini sağlar ancak bu süreçte ailenin yardıma çok ihtiyacı var" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı