Deniz Feneri Derneği, 32 ülkede kurban kesecek

Deniz Feneri Derneği, 32 ülkede kurban kesecek

Dernek tarafından birçok ülkede hayırseverlerin kurbanları vekalet yöntemiyle kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Deniz Feneri Derneği, 32 ülkede hayırseverlerin kurbanlarını vekalet yöntemiyle keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kurban faaliyetleri kapsamında 32 ülkeye gidecek gönüllülerin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Deniz Feneri Derneği'nin Zeytinburnu'ndaki merkezinde yapıldı. 

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Cengiz, geçen yıl hayırseverlerin bağışlarıyla 12 bin kurban hissesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

Yurtdışında kesilen kurbanların videolarını çekerek bağışçılara elektronik ortamda ulaştırdıklarını belirten Cengiz, "Biz, her kurban organizasyonunda bağışçılarımızın tüm hassasiyetlerine dikkat ediyoruz. Yokluk içindeki insanlara bağışçılarımızın kurbanlarının ulaşması çok etkili oluyor. Bağışçılarımız, bize emanet ettiği kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını izlediğinde çok müsterih oluyor" diye konuştu.

Mehmet Cengiz, bu Kurban Bayramı'nda yaklaşık 100 gönüllüyle yurtdışında kurban kesimi yapılacağını aktararak, bu ülkelerdeki çocuklar için de hediyelikler hazırladıklarını dile getirdi. 

Cengiz, "En uzak coğrafya olan Moro'ya 13 saatte ulaşabiliyoruz. Burası, milletin derneği, hayır kapısı. Bu organizasyonu daha da zenginleştirmek için herkesi derneğe katkı vermeye çağırıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesimine vekalet edecek gönüllülere eğitim amaçlı hazırlanan sunumlar izletildi. 

Deniz Feneri Derneği'nin vekaleten kurban keseceği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Filipinler/Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tayland-Patani, Uganda, Yemen, Zimbabve, Bosna-Hersek, Filistin, Kosova, Makedonya ve Suriye yer alıyor. Dernek aracılığıyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden bağış yapabiliyor. Yurtdışı bir kurban hissesi için 360 lira, yurtiçi içinse 680 lira ödenerek vekaleten kurban kestirilebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı