Demokratik Kongo'daki çatışma

Demokratik Kongo'daki çatışma

Yerel yetkililerden Mbingo N'vula:- "Ülkenin orta kesiminde militanlar ile ordu arasında hafta sonu çıkan çatışmada 31 kişi öldü"

KİNŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) hafta sonu çıkan silahlı çatışmada 31 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ülkenin orta kesimindeki Kasai bölgesi Vali Yardımcısı Hubert Mbingo N'vula, AA muhabirine açıklamasında, hafta sonu bölgede militanlar ve ordu arasında çıkan çatışmada 13'ü asker ve 18'i militan 31 kişinin öldüğünü ifade etti.

Çatışmada 15 DKC'li askerin yaralandığını kaydeden Mbingo N'vula, 18 militanın sağ ele geçirildiğini söyledi.

Mbingo N'vula, çatışmanın, ağustosta güvenlik güçlerince öldürülen Kamwena Nsapu adlı liderlerinin intikamını almaya çalışan militanlar ve ordu arasında çıktığına ilişkin ulusal basında yer alan haberleri yalanlayarak olayın aydınlatılması amacıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kasai'deki sivil toplum kuruluşlarının koordinatörü Philomene Mwanda, ordunun çatışma sırasında kontrolsüz bir şekilde sağa sola ateş etmesi sonucunda 13 sivilin de hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Görgü tanıkları, çatışmanın ardından ordunun bölgenin kontrolünü sağladığını söyledi.

Ulusal basında geçen günlerde yer alan bazı haberlerde, Kasai bölgesinde silahlı militanların hafta sonu bölgedeki kamu binalarını ateşe verdiği, ordunun olay yerine gelmesiyle çatışma çıktığı ve çok sayıda kişinin öldüğü belirtilmişti. Haberlerde, militanların Kamwena Nsapu'nun haziranda oluşturduğu silahlı gruba bağlı olduğu da iddia edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :