Demokratik Kongo'da Tshatshi askeri kampı saldırıya uğradı

Demokratik Kongo'da Tshatshi askeri kampı saldırıya uğradı

KİNŞASA (AA) – Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) başkenti Kinşasa'daki Tshatshi askeri kampı, silahlı kişilerin saldırısına uğradı.Hükümet sözcüsü Lambert Mende, yaptığı açıklamada,...

KİNŞASA (AA) – Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) başkenti Kinşasa'daki Tshatshi askeri kampı, silahlı kişilerin saldırısına uğradı.

Hükümet sözcüsü Lambert Mende, yaptığı açıklamada, kampının yakınlarından silah sesleri geldiğini belirterek, "Saldırganların ellerinde silah ve pala vardı. Savunma ve güvenlik görevlilerimiz, kampa girmeye çalışan saldırganlara hızlıca müdahale etti ve etkisiz hale getirdi" dedi. Mende, saldırganların kimliklerini açıklamak için uzmanlar tarafından hazırlanacak raporun beklediğini bildirdi.

Saldırıdan sonra Kinşasa'nın merkezindeki banka ve işyerleri kepenk indirirken, askeri tanklar kampa giden yolları kapattı.

Tshatshi askeri kampı, Kongo Ulusal Radyo Televizyonu (RTNC) ve N’djili havalimanına 30 Aralık 2013’te düzenlenen eş zamanlı saldırıda 3 Kongolu güvenlik görevlisi ile saldırganlardan 52'si hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı