Demokrat Parti'den darbecilere "Yassıada" önerisi

Demokrat Parti'den darbecilere "Yassıada" önerisi

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:- "27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ediyoruz"

ANKARA (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ettiklerini" açıkladı.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, darbelerin, demokrasiye müdahale denemelerinin kabul edilebilir, savunulabilir bir yanı olmadığını belirtti.

Milletin iradesi ile seçilmiş iktidarın, demokratik teamüllere ve demokrasi inancı doğrultusunda böyle bir yöntemle yönetimden el çektirilmesinin doğru bir davranış olmadığını vurgulayan Uysal, bugüne kadar yaşanmış darbelerin gerçek mağdurları olarak demokrasinin ve milletin yanında olduklarını kaydetti.

Cumhuriyetin ve demokrasinin yegane bekçilerinin millet olduğuna işaret eden Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bedel ödemeyi ve direnci 27 Mayıs'ta topyekun gösteremediğimiz için 12 Mart'lar, 12 Eylül'ler, 28 Şubat'lar yaşandı. Milletimiz daha önce de 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve sayısız cephede düşman namlularına alnını dayamıştır. Bugün de güvenliğini, namusunu korusun diye emanet edilen silahları millete doğrultan darbeci canilerin tanklarının namlularına göğsünü dayayarak darbeye geçit vermemiştir. İşte bu vesileyle de şehit başvekilimiz Adnan Menderes'in ruhu şad olmuş, huzur bulmuştur. Demokrat Parti olarak 27 Mayıs 1960 sonrası açılmış hicran dolu tarihi bir parantezi açıldığı yerde kapatmak için 15 Temmuz darbecilerinin Yassıada'da yargılanmasını talep ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :