Demokrasi şehidi Gürsoy'un kabri yenilendi

Demokrasi şehidi Gürsoy'un kabri yenilendi

YOZGAT (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan ve bir hafta yoğun...

YOZGAT (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan ve bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra şehit düşen Yıldız Gürsoy'un köyündeki kabri yenilendi.

Gürsoy’un, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyündeki, Kaymakamlık tarafından yenilenen kabrinin başına da Türk bayrağı dikildi.

Yıldız Gürsoy'un ağabeyi Okay Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız kardeşlerine layık bir kabir yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitliğin yüce bir makam olduğunu ve kardeşlerinin bu makama erişmesinden dolayı onur duyduklarını dile getiren Gürsoy, şunları kaydetti:

"Allah devletimizden razı olsun. Mezarını kardeşimize yakışır bir şekilde yaptırdı. Bayrağımız göndere çekildi. Kardeşim artık daha da huzurlu bir şekilde kabrinde yatacak. Biz de rahatlıkla onu ziyaret edeceğiz. Kardeşimiz vatan için şehit oldu. Biz de bundan dolayı gururluyuz. İnşallah şefaatine nail oluruz. Devletimizin, vatanımızın ve milletimizin birliği için kardeşim canını feda etti. İnşallah cennette ona komşu oluruz. Kaymakamlığımıza, komutanımıza, devletimizin bütün yöneticilerine bu mezarı yaptırdığı için teşekkür ediyoruz."

- "Allah milletimize bu tür musibetleri yaşatmasın"

Devletin varlığını her daim hissettiklerini ve kendilerinin yalnız bırakılmadığını ifade eden Gürsoy, "Bizler de devletimiz için gerekeni yapacağız. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun. İnşallah devletimizin başına böyle bir bela daha gelmez. Allah milletimize bu tür musibetleri yaşatmasın." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :