Demokrasi nöbeti gündüz de sürüyor

Demokrasi nöbeti gündüz de sürüyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşların demokrasi nöbeti gündüz de devam ediyor- Şoför Akgül: "Günün 24 saati kışla önündeki nöbetimizi devam ettiriyoruz. Bu vatan için elimizden geleni yapma

İSTANBUL (AA) - MEHMET ALİ DERDİYOK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşların demokrasi nöbeti gündüz de devam ediyor.

Sıcak havaya aldırmayan demokrasi nöbetçileri, önü iş makineleri ve TOMA'larla kapatılan kışlaların önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Demokrasi neferlerinin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da belediyeler, bazı iş adamları ve vatandaşlar karşılıyor.

Sultangazi'deki Baştabya Kışlası önünde demokrasi nöbeti tutan şoför Aslan Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkışma gecesinden beri aralıklarla demokrasi nöbeti tuttuğunu belirterek, bir vatandaş ve gönüllü olarak bu görevi sürdürdüğünü anlattı.

Akgül, genelde nöbet tutan insanların akşam saatlerinde yoğunlaştığını dile getirerek, ancak gündüz de nöbeti sürdürenlerin olduğunu anlattı.

Yiyecek içecek sıkıntısı yaşamadıklarını aktaran Akgül, "Sultangazi Belediyemiz ilk günden beri bu konuda destek veriyor. Ayrıca bazı iş adamları buraya yiyecek içecek gönderiyor. Bir de bazı vatandaşlar evlerinde yaptıkları yemekleri buraya getirerek dağıtıyor. Günün 24 saati kışla önündeki nöbetimizi devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri çok memnun ediyor. Askerimiz bizim, polisimiz bizim. İçerisinde olaylara karışanlar, askerimizin, polisimizin adını lekeleyemez. Bu vatan için elimizden geleni yapmaya hazırız." diye konuştu.

- "1-2 sene de nöbet tutabiliriz"

Hasan Kaya da Aksaray'da işportacılık yaptığını dile getirerek, darbe girişimi gecesi işini bırakarak 14 yaşındaki oğluyla demokrasi mücadelesine katıldığını ve olaylara birebir tanıklık ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Oğlumla bu demokrasi mücadelesine canla başla katılanlardan biriyim. Vatan Caddesi'ne gittiğimizde insanlar çok şaşkındı. Kimse ne olduğunu ne yapacağını bilmiyordu. Bir komutanın, 'Halkla konuşmayın, cevap vermeyin' dediğini duydum. Komutana şöyle seslendim; 'O bize yönelttiğiniz silahlar çok kötü bir şekilde size dönecektir.' Bana doğru hiddetli bir şekilde gelince arabamı sürerek oradan uzaklaştım. Daha sonra caddedeki AK Parti ilçe binasının önünde toplanmaya başladığımızda bir helikopter ağaç boyuna kadar inerek hedef gözetmeksizin bizi taradı. Bir vatandaş ilk anda orada şehit oldu. Vatandaşlar olarak orada emniyetin önünü güvenliğe aldık. Bu olay vatandaşları kaynaştırdı. Bize çok büyük bir kardeşlik olanağı sundu. Uyumadan canla başla bu nöbeti tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız bize, 'Bir sene, iki sene bu nöbeti tutacaksınız' dese, inanın bu nöbete devam ederiz. 10 gündür kazancımın bir kısmını aileme ayırıyor, gerisini buradakilere yiyecek içecek alarak harcıyorum. Bu vatana canımız veda. Bu halka kimse boyun eğdiremez."

Emekli vatandaş Kemal Yazıcı ise Sultangazi Belediyesine yardımlarından dolayı teşekkür ederek, halk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını dile getirdi.

Yazıcı, 15 Temmuz gecesinden bu yana nöbetlere katıldığını anlatarak, "Millet onun arkasındadır. Korkmasın. Allah onun başına bir şey getirmesin. Allah bu cuntacılara fırsat vermesin. Onlar dünyada rezil olsunlar." dedi.

Olayı duyar duymaz evden çıktığı belirten Yazıcı, sözlerini, "Komutanımız Erdoğan için kendime hiç acımadım. Yeter ki Erdoğan sağolsun. Ben kendi çoluk çocuğumu düşünmedim. Sabaha kadar havalimanına gittim. Daha sonra camiye gittim. Kuran-ı Kerim okudum. Allah'a yalvardım. 'Allah'ım sen Erdoğan'ı koru, onun başına bir şey gelmesin' diye dua ettim. Bu cuntacılar, Menderes'i idam ettiler, Özal'ı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu öldürdüler. Müslüman olan her yöneticinin başına bir şeyler getiriyorlar. İdam istiyorum. Onları idam etsinler." diye tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :