Demiryolu emniyeti ve işletmeciliğine düzenleme

Demiryolu emniyeti ve işletmeciliğine düzenleme

ANKARA (AA) - Demiryollarındaki emniyet yönetimine ilişkin yetkilendirmeler ve demiryolu işletmeciliği konusunda bir dizi düzenleme yapıldı.Ulaştırma,...

ANKARA (AA) - Demiryollarındaki emniyet yönetimine ilişkin yetkilendirmeler ve demiryolu işletmeciliği konusunda bir dizi düzenleme yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan Demi̇ryolu Emni̇yet Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, demiryolu üzerindeki emniyetin yönetimi, düzenlenmesi ve denetlenmesi konularında ortak ilkelerin tanımlanması, demiryolu işletmecilerine emniyet sertifikası ve yetkilendirmesi verilmesi konularını düzenliyor.

Buna göre, Bakanlıkça yapılacak emniyet yetkilendirmesi işlemleri için şehir içi raylı toplu taşıma işletmecilerinden alınan 100 bin liralık ücret 50 bin liraya çekildi. Emniyet sertifikası işlemleri için ulusal demiryolu ağında yer alan işletmecilerden alınan ücret de 500 bin liradan 250 bin liraya düşürüldü. Denetimlere aykırılıklarda uygulanacak para cezası 25 bin lira olarak belirlendi.

Öte yandan, Demi̇ryolu İşletmeci̇li̇ği̇ Yetki̇lendi̇rme Yönetmeli̇ği'nde de değişik yapıldı.

Buna göre organizatörler, "demiryolu yük taşımacılığı alanında yetki belgesi almış tüzel kişilerin imkan, kabiliyet ve kapasitelerini kullanarak kendi nam ve hesabına yük taşıması yaptırarak taşıma faturası düzenleyen Bakanlıkça yetki belgesi verilen kamu tüzel kişileri ve şirketleri" olarak yeniden tanımlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :