Demirtaş hangi ilden aday olacağını açıkladı

Demirtaş hangi ilden aday olacağını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul'dan aday olabileceğini açıkladı.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baraj altında kalmaları halinde erken seçimi zorlayacaklarını kaydeden Demirtaş, kampanya sürecinde Kobani eylemleri tarzı hareketlere izin vermeyeceklerini, ancak IŞİD provokasyonundan korktuğunu söyledi.

Kesin olarak yüzde 9’un üzerinde olduklarını, genç seçmenden ve Ak Parti seçmeninden oy alarak barajı aşacaklarını söyleyen Demirtaş, CHP'nin ise korkmaması gerktiğini çünkü Ak Parti'nin oylarını alacaklarını belirtti.

İstanbul'dan aday olabilirim

İstanbul’da hem muhafazakâr hem de Alevi kesime hitap eden adaylar olacağı için en büyük oy artışını sayısal olarak burada yapacaklarına inandıklarını söyleyen Demirtaş, ''Üçe dörde katlayacağız İstanbul’da. Daha fazla AKP’den oy alacağız. Muhafazakâr seçmen demokratik, laik, özgürlükçü söylemlerimizden rahatsız değil. ‘Bu benim inancımın da garantisi’ diye bakıyor ve bizi din düşmanı görmüyor. Metropollerle oyumuzu artırmamız lazım. Bu nedenle İstanbul’dan aday olabilirim. Bu seçim kampanyasının en iddialı sol partisi biz olacağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kulaklar bizi dinlemeye alıştı. Cumhurbaşkanlığı kampanyasındaki gibi etkili, neşeli bir kampanya yürüteceğiz.'' dedi.