Demircan, Somalili yaralılarla bir araya geldi

Demircan, Somalili yaralılarla bir araya geldi

Sağlık Bakanı Demircan:- "Türkiye'de yapılan tedavi sürecinde ağır yanıklı bir Somalili hastamız hayatını kaybetti. Onun dışında hastalarımız iyileşiyorlar. Tedavileri tamamlanınca da taburcu ediyoruz"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Somali'deki bombalı saldırıda yaralananlardan Türkiye'de tedavi görenlerle ilgili olarak, "Türkiye'de yapılan tedavi sürecinde ağır yanıklı bir Somalili hastamız hayatını kaybetti. Onun dışında hastalarımız iyileşiyorlar. Tedavileri tamamlanınca da taburcu ediyoruz." dedi.

Demircan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Somali'den getirilerek tedavi edilen yaralılar ve yakınları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Bir ay önce, Somali'deki bombalı saldırıda yaralananların tedavi için Türkiye'ye getirildiğini hatırlatan Demircan, tedavisi tamamlanan 10 Somali vatandaşının taburcu edildiğini ve refakatçileriyle Somali'ye gideceklerini söyledi.

Bakan Demircan, bombalı saldırıda 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'ün üzerinde de yaralının olduğunu belirtti.

Somali'deki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde de birçok yaralının tedavi edildiğini aktaran Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de yapılan tedavi sürecinde ağır yanıklı bir Somalili hastamız hayatını kaybetti. Onun dışında hastalarımız iyileşiyorlar. Tedavileri tamamlanınca da taburcu ediyoruz. Somalili kardeşlerimize, burada tedavi görenlere geçmiş olsun dileğimi sunuyorum. Somali halkına da tekrar geçmiş olsun diyorum. Türk milletinin Somali halkına selamlarını iletiyorum. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını iletiyorum. Türkiye, dünyanın neresinde bir mazlumun ayağına diken batsa, zulme uğrasa ona sahip çıkar. Böyle bir büyük bir milletimiz."

Somali'nin Ankara Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed ise tedavi olan hastaların taburcu olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Türkiye'nin yardımlarından çok mutluyuz. En acil durumda yanımızda olduğu için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Demircan, taburcu olan yaralılara çiçek takdim etti.

Demircan, Somalili yaralılarla bir araya geldi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :