"Demir Yumruk" 14 Ekim'de vizyona girecek

"Demir Yumruk" 14 Ekim'de vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini ve senaristliğini Jonathan Jakubowicz'in üstlendiği Amerikan yapımı "Demir Yumruk/Hands of Stone", 14 Ekim'de sinemaseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini ve senaristliğini Jonathan Jakubowicz'in üstlendiği Amerikan yapımı "Demir Yumruk/Hands of Stone", 14 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin basın gösterimi, Kanyon AVM'de gerçekleştirildi.

Gösterim sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Film Arası Dergisi Editörü Gülşen Aydemir, filmi beğendiğini belirterek, "Roberto'yu sadece sporcu kimliğiyle değil, hayatın içinde, var oluş şekliyle anlamlandırmamı sağladı bu film. Filmin temposu hiç düşmüyor. İyi bir yönetmen ile Robert De Niro bir araya gelince iyi bir seyir deneyimi oluşmuş." dedi.

Milliyet Sanat Yazarı Selin Gürel ise filmin deneyimsiz yönetmenin bedelini ödediği eleştirisinde bulunarak, şöyle devam etti:

"Boks filmlerinin küllerinden doğduğu bir dönemde, 'Demir Yumruk'un en büyük kozu, antrenör rolündeki, bir zamanların 'Kızgın Boğa'sı Robert De Niro. Ancak film, De Niro'ya rağmen, hikayesini nasıl anlatacağını bilmeyen, filmin ring dışında geçen bölümlerini kolaycı numaralarla geçiştiren bir yönetmen var kamera arkasında. Türün klişelerini, gerçek yaşam öyküsünün gücüyle, birkaç kez arka plana atmayı becerse de Demir Yumruk özellikle kamera arkasında kan ağlıyor."

Yapımcılığını Jakubowicz ile Paul Webster'in gerçekleştirdiği filmde, Edgar Ramirez, Robert De Niro, Usher Raymond, Jurnee Smollett-Bell, Ana De Armas yer aldı.

"Taştan El/Manos de Piedra" lakabıyla tanınan Panamalı boksör Roberto Duran'ın (Edgar Martinez), henüz 16 yaşındayken başlayan ve 50 yaşında biten parlak kariyerini, bu kariyerin en önemli anı olan 1980'deki 2. Sugay Ray Leonard maçını ve antrenörü Ray Arcel (Robert De Niro) ile ilişkisini anlatan biyografik yapım, 14 Ekim'de vizyona girecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :