Demir: "hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanasın istemiyoruz"

Demir: "hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanasın istemiyoruz"

Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, önümüzdeki dönemde değişik yöntemlerle trafikteki nizamı ve intizamı sağlayacaklarını belirterek, “Hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanasın istemiyoruz” dedi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Huzur’ toplantıları Polisevinde devam ediyor. Toplantıya Vali Muammer Erol, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Baran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Karatay ilçesinde görev yapan muhtarlar, bazı okul ve banka şube müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve bazı esnaflar katıldı.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, özellikle alkol ve hız kontrolüyle alakalı eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti. Önümüzdeki süreçte Konya trafiğinde değişik yöntemler uygulayarak trafikteki nizam ve intizamı sağlayacaklarını belirten Demir, “Bu konuda sizlerin de hakikaten ciddi gayretlerine ve desteklerine ihtiyacımız var. Bir can bir candır diyoruz. Hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanasın istemiyoruz. Lütfen özellikle alanda olan siz muhtarlarımız, STK temsilcileri, eğitim-öğretim kurumunun temsilcilerinden ciddi desteğe ihtiyacımız var” dedi.

1 Ocak-31 Mart 2015 tarihleri arasında 7 bin 670 araç sürücüsüne alkol kontrolü yapıldığını ve 632 sürücüye alkollü araç kullanımından dolayı cezai işlem uygulandığını kaydeden Demir, “Burada 3 aylık süreçte yaklaşık ortalama her ay 200’ü aşan bir sayıda alkollü sürücülere işlem yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte de bu konuda geri adım atmadan büyük bir gayretle ve iştahla bu işin üzerine gideceğiz. Çünkü hakikaten çok canlar yanıyor. Burada alkolde temel etkenlerden bir tanesi vatandaşlarımızın özellikle bu konuda duyarlı olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

İl Emniyet Müdürü Demir’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak soru-cevap şekilde devam etti.