Demir çelik işçilerinin zorlu mesaisi

Demir çelik işçilerinin zorlu mesaisi

Karabük'te haddehanelerde bin 200 derece sıcaklık karşısında çalışan işçileri ramazanda en çok susuzluk zorluyor- Demir çelik işçisi Kahraman:- "Bu sıcaklıkta Allah'ın izniyle oruç tutmaya çalışıyoruz. Sıcakta illaki zorlanıyoruz"

KARABÜK (AA) - Karabük'te haddehanelerde bin 200 derece sıcaklık karşısında çalışanları ramazanda en çok susuzluk zorluyor.

Karabük'teki demir çelik haddehanelerinde çalışan işçiler, bin 200 derece sıcaklıktaki demirleri demir makasla tutarak diğer makinelere aktarıyor.

Bazı işlerin insan gücüyle yapıldığı haddehanelerde işçiler, ramazanda hem ibadetlerini yerine getiriyor hem de bin 200 derece sıcaklık karşısında işlerini yapıyor.

20 yıldır demir çelik haddehanesinde çalışan Murat Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, işini çok sevdiğini söyledi.

Uzun yıllardır aynı işi sürdürdüğünü ifade eden Kahraman, bu nedenle artık işini daha kolay yaptığını belirtti.

Kahraman, demir çelik işçiliğinin zor bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Burada demirin sıcaklığı bin 200 derece. Bu sıcaklıkta Allah'ın izniyle oruç tutmaya çalışıyoruz. Sıcakta illaki zorlanıyoruz. Ama cehennem daha sıcak. Bu sıcaklıkta bizi en çok zorlayan susuzluk. Terlediğimiz için çok su ihtiyacımız oluyor. Açlığı aramıyoruz burada." diye konuştu.

Haddehanede 8 yıldır çalışan Muharrem Çiçek de demir çelik işçiliğinin zor olduğunu ifade etti.

Demirin sıcaklığının bin 200 derece olduğunu, iş ortamının da sıcak olması nedeniyle zorluk çektiklerini anlatan Çiçek, ocakçı olduğunu, demir mamulü çektiğini kaydetti.

Ramazanın ilk günü olması nedeniyle daha fazla zorlandıklarını belirten Çiçek, alıştıklarında daha rahat ettiklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :