Delihasan Konya’da iddialı konuştu: ‘Karate’de Türkiye zirvededir!

Delihasan Konya’da iddialı konuştu: ‘Karate’de Türkiye zirvededir!

Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan ve yönetim kurulu üyeleri Temmuz 2018 ayı toplantısını Konya’da gerçekleştirdi. Delihasan, “Karate Japonyanın kökenli bir spordur fakat son 10 yıllık veriler baz alındığında Türkiye dünyanın zirvesindedir”dedi.

 

2018 yılının ilk altı ayının faaliyetlerinin ve başarılarının değerlendirilmesi için Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve yönetim kurulu üyeleri Temmuz 2018 ayı federasyon yönetim kurulu toplantısını için Konya’da gerçekleştirdi. Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği toplantı salonunda yapılan toplantıya Federasyon Başkanı Esat Delihasan, yönetim kurulu üyeleri, Federasyon onursal yönetim kurulu üyesi Hikmet yanartaş, Karate Konya İl Temsilcisi Dr. Mustafa Baltacıoğlu katıldı.

HEDEF TOKYO

Federasyon onursal yönetim kurulu üyesi Hikmet Yanartaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, etkinlikler ve elde edilen başarıları yönetim kurulu toplantısında değerlendirdi. Toplantının son bölümünde ise 2020  Japonya Tokyo’da yapılacak olan olimpiyat hedefleri belirlendi. Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarına girmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu: “ Federasyon olarak Konya’yı kendi evimiz olarak görüyoruz. Özellikle Federasyonumuzu onursal yönetim kurulu üyesi  Hikmet  Yanartaş’ın daveti üzerine Temmuz 2018 ayı toplantımızı Konya’da yaptık. Ev sahipliğinden dolayı Hikmet Yanartaş’a federasyonum adına teşekkür ediyorum. Federasyon olarak hedefimizi Japonya’nın Tokya şehrinde 2020 yılında yapılacak olan olimpiyatyardır. Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na girmesiyle birlikte sıkletinde dünya sıralamasında ilk 64 sırada yer alan sporcular bu etaplara katılabiliyor. Dünyanın en iyi 64 sporcusu olimpiyatlarda derece yapmak için mücadele edecek.”

80 SPORCU OLİMPİYATLARDA

Heedefin ilk 5 olduğunu ifade eden  Başkan Esat Delihasan şöyle devam etti: "Yıllardan beri beklediğimiz, hayal ettiğimiz durum gerçek oldu. Tokyo 2020'de karate branşı da yer alacak. Geçtiğimiz 10 yılda elde ettiğimiz başarıları 2020 Olimpiyatları'nda da elde etmek için çaba sarf edeceğiz. Karate olimpiyatlara hem kata hem kumite olmak üzere iki branşta da katılacak. Toplam 80 sporcu olimpiyatlarda yer alacak. Bu sayının içerisinde yer alabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Karate Japonyanın kökenli bir spordur fakat son 10 yıllık veriler baz alındığında Türkiye dünyanın zirvesindedir. Gittiğimiz organizasyonlarda her zaman hedefimiz kürsü olmuştur.Bir istikrar yakaladık bu anlamda. Daima ilk beşin içerisinde yer aldık. Yeni bir takım oluşturduk. Milli takımımızda yarışanların yüzde doksanı Tokyo Olimpiyatlarını görebilecek sporculardır. Genç bir kadroya sahibiz. Alttan gelenler de devam ediyor, bu yaş oranı daha da düşebilir. Bizim hedefimiz bütün kilolarda madalya alan bir milli takım oluşturmaktır. Şuanda da kaliteyi arttırmak için çalışıyoruz. Avrupa Oyunları'nda hedefimiz kotayı alabilmekti. Tokyo için de aynı şeyi istiyoruz. Kotayı alabilirsek madalyalar da gelir. Sporcularımıza güveniyoruz." 

 

delihasan-(2).jpg

Etiketler :