DEİK'in çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi

DEİK'in çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi

İTO Başkanı Çağlar: "DEİK'in yeniden yapılanmasının iş dünyamız ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ekonomi Bakanlığı'nın "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"inin iş dünyasına hayırlı olmasını diledi.

Çağlar yaptığı açıklamada, İTO'nun, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) yeni Yönetim Kurulu'nda görev yapmaya devam edeceğini belirterek, "İstanbul Ticaret Odası, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetlerinin büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük odasıdır. Bu sebeple İstanbul Ticaret Odası donanımlı kadrosuyla DEİK'in yeni yapılanmasında, gerek teşkilatlanma aşamasında gerekse de sunacağı hizmetlerde görev almaya hazırdır. İstanbul iş dünyasının yanı sıra Türkiye ekonomisine de katkı sağlamaya kararlıkla devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi Bakanlığı'nın "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"inin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Çağlar, "DEİK'in yeniden yapılanmasının iş dünyamız ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini de kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı