DEİK Kanada-Türkiye İş Konseyi yıllık toplantısı Ottawa’da yapıldı

DEİK Kanada-Türkiye İş Konseyi yıllık toplantısı Ottawa’da yapıldı

Bu yıl 13.'sü yapılan Türkiye-Kanada İş Konseyi yıllık toplantısına Türkiye’den Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin başkanlığında bir heyet katıldı

OTTAWA (AA) – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) kapsamında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Kanada-Türkiye İş Konseyi’nin yıllık toplantısı, Kanada’nın başkenti Ottawa’da yapıldı.

DEİK Türkiye-Kanada İş Konseyi ile Kanadalı muadili Kanada-Türkiye İş Konseyi tarafından bir yıl Türkiye’de bir yıl Kanada’da düzenlenen toplantının 13.'sü bu yıl Ottawa’da gerçekleştirildi. Türkiye’den Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN ve iş adamlarından oluşan heyetin katıldığı toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin başkanlık etti.

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın Türkiye-Kanada ticari ilişkilerindeki potansiyele vurgu yaptığı konuşmasıyla takdim ettiği Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, küresel düzeyde ekonomik durgunluğun aşılamadığı bir dönemde Türkiye’nin başarılı ekonomik performansıyla yabancı yatırımlar için bir çekim merkezi haline geldiğini vurguladı. Türkiye'nin dış ticaretini rekor seviyede artırdığını vurgulayan Metin, Kanada ile mevcut 2.5 milyar Kanada doları tutarındaki ticaret hacminin iki güçlü ekonominin gerçek potansiyelini yansıtmadığının altını çizerek, önümüzdeki 5 yılda bu hacmin 5 milyar dolara ulaşılmasının arzu edildiğini ifade etti.

60 Kanadalı şirketin katıldığı konferansta katılımcıların, altyapı, kamu-özel sektör ortaklıkları, bilişim, havacılık ve savunma sanayii sektörlerine odaklandıkları görüldü.

Yıllık konsey toplantısına katılan ASELSAN ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı heyetleri ayrıca Ottawa’da düzenlenmekte olan Kanada’nın en büyük savunma sanayii fuarı olan ve bu yıl 60'tan fazla ülkenin katıldığı CANSEC’e de iştirak ederek Türkiye'yi temsil ettiler.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :