DEAŞ'tan kurtulduklarına sevinemiyorlar

DEAŞ'tan kurtulduklarına sevinemiyorlar

Musullu genç Hayali ve babası, terör örgütü DEAŞ'tan kurtulmak için çıktıkları tehlikeli yolculukta komşularını ve arkadaşlarını kaybetti- Hayali, üzüntüsünü hafifletmek için sürekli Allah'tan af dilediğini belirtirken, yaşlı adam, "Kurtulduğumuz için ken

NİNOVA (AA) - SERHAD ŞAKİR - Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bölgelerden kaçmayı başaran siviller, geride bıraktıkları yakınları ve arkadaşlarının üzüntüsünden kurtuluşun sevincini yaşayamıyor.

DEAŞ'ın elindeki bölgelerde açlık ve korku içinde zor günler geçiren siviller, bu zulümden kurtulmak için canları pahasına tehlikeli bir kaçış serüvenini göze alıyor. Ancak bazen kendileri kurtulsalar da yola birlikte çıktıkları arkadaşlarını ölü ya da yaralı geride bırakmak zorunda kalıyorlar.

Bu acıyı yaşayanlardan Iraklı genç Ammar el-Hayali ve babası, Musul'un batısındaki evlerinden kaçış hikayesini AA muhabirine anlattı.

Irak güçlerinin mahallelerine yaklaşmasıyla DEAŞ'tan kurtulmak için harekete geçtiklerini belirten Hayali, "Komşu ailelerle kaçma kararı aldık. Bedeli ne olursa olsun oradan çıkacaktık. Birbirimizi korumaya söz verdik. DEAŞ mensupları sokaklarda dolaşıyor ve kaçmanın kötü sonuçlarını anlatıyordu. Ama yaşadığımız o açlık, ailelerimiz için duyduğumuz korku bizi buna mecbur etti." dedi.

Iraklı genç, 16 aile olarak sözleştikleri vakitte bir araya geldiklerini, kimisinin yanında bazı hafif eşyaların bulunduğunu, bir gencin 60 mermisi olan kalaşnikof türü bir silah aldığını, diğer gençlerin ise bıçak taşıdığını söyledi.

- "O sahneyi asla unutamayacağım"

Hayali, sonrasında yaşananları ise şöyle anlattı:

"Gün batmadan yola koyulduk. Bu saatlerde DEAŞ militanlarının çoğu mevzilerine geçiyordu. 10 dakika yürümüştük ki arkamızdan bir sesin, 'Kaçmak mı istiyorsunuz' dediğini işittik. Daha sonra üzerimize ateş açtı. Ortalık karışmıştı, çığlıklar, mermi sesleri... Kimi yere düşmüştü, kimi bulduğu bir şeyin arkasına saklanıyordu. Önümüzde acı dolu bir sahne vardı."

DEAŞ militanlarının ateşi kesmesinin ardından geri dönüp baktıklarında 8 gencin, 4 kadının ve çocukların öldüğünü gördüklerini, can çekişen yaralıların iniltilerini duyduklarını belirten Musullu genç, "O sahneyi asla unutamayacağım." diye konuştu.

- "Kurtulduğumuz için kendimizi suçlu hissediyoruz"

Hayali'nin babası, DEAŞ militanlarının, kaçmaya gücü yetmeyen ve bitkin düşenleri de infaz ettiğini dile getirdi. Yaşlı adam, "Kurtulduğumuz için kendimizi suçlu hissediyoruz. Mahallemiz yerle bir oldu. Orada yaşayanların çoğu ailesinden bir ya da iki kişiyi kaybetmiş durumda." dedi.

DEAŞ'tan kurtulmak için çıktıkları tehlikeli yolculukta komşuları ve arkadaşlarının çoğunu kaybeden Hayali, üzüntüsünü hafifletmek için sürekli Allah'tan af dilediğini sözlerine ekledi.

Musul'un kuzeyindeki kamplardan birine sığınan Hayali ve ailesi, bölgenin terör örgütünden tamamen temizlenmesini ve ardından evlerine dönmeyi bekliyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :